HomeΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Μειωτική Στήθους Και Πόνοι Στον Αυχένα Και Την Πλάτη

Χριστόπουλος Αθανάσιος, Πλαστικός Χειρουργός

Μειωτική Στήθους Και Πόνοι Στον Αυχένα Και Την Πλάτη

 

Ένα μεγάλο στήθος μπορεί να θεωρείται σε γενικές γραμμές ελκυστικό, όμως μπορεί να δημιουργήσει και αρκετά προβλήματα. Πολύ συχνά, γυναίκες με μεγάλο στήθος έχουν πόνους στο αυχένα, στους ώμους, στην πλάτη και στη μέση. Η επέμβαση μειωτικής στήθους αποτελεί μια επέμβαση που δίνει ανακούφιση σε γυναίκες όλων των ηλικιών. Οι ασθενείς επισκέπτονται τον πλαστικό χειρουργό τις επόμενες μέρες μετά την επέμβαση, συχνά ομολογώντας ότι ήδη νιώθουν καλύτερα με λιγότερους πόνους και αναρωτιούνται γιατί δεν το έκαναν νωρίτερα.

Μειωτική στήθους για την εξάλειψη του πόνου σε αυχένα και πλάτη

Οι υπερβολικά μεγάλοι μαστοί αλλάζουν το κέντρο βάρους του σώματος της γυναίκας, την αναγκάζουν ασυνείδητα να σκύβει, ταλαιπωρούν τη σπονδυλική στήλη και μακροχρόνια επιφέρουν αλλοιώσεις στους σπονδύλους και στους μεσοσπονδύλιους δίσκους τόσο στην αυχενική όσο και στη θωρακική και την οσφυική μοίρα. Είναι γεγονός ότι η επέμβαση αφαιρεί το περιττό βάρος από το στήθος, βοηθώντας τη γυναίκα, απαλλάσσοντας την από την επιβάρυνση και τους πόνους στη μέση. Πολλές γυναίκες είναι τόσο “ταλαιπωρημένες” που ζητούν από τον πλαστικό χειρουργό να κάνει το στήθος τους μικρότερο ακόμα και από αυτό που θα ήταν ένα φυσιολογικό μέγεθος για το σωματότυπό τους.

Ανόρθωση, στήριξη και αισθητικό αποτέλεσμα των μαστών μετά τη επέμβαση μειωτικής στήθους

Εκτός από την επανορθωτική πλευρά της επέμβασης, ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός θα προσέξει ιδιαίτερα και το αισθητικό αποτέλεσμα της μειωτικής στήθους. Το στήθος δεν θα πρέπει να γίνει πολύ μικρό αλλά ούτε και μεγαλύτερο από το κανονικό, από αυτό που ταιριάζει στο σωματότυπο της γυναίκας. Σε κάθε επέμβαση μειωτικής στήθους, μετά την αφαίρεση του χαλαρωμένου δέρματος και της υπερβολικού ιστού (λίπος, μαζικός αδένας), γίνεται και παράλληλα ανόρθωση και στήριξη του μαστού που απομένει.

Μετά από συζήτηση με την γυναίκα, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να καταλάβει πως επιθυμεί η γυναίκα να είναι ο “νέος μαστός” της και να συμφωνήσουν σε ένα μέγεθος, το οποίο θα δώσει το επιθυμητό φυσικό αποτέλεσμα, διατηρώντας τους μαστούς της, που αποτελούν σύμβολο θηλυκότητας.

Μειωτική στήθους σε νέες γυναίκες και αθλήτριες

Οι νέες γυναίκες αποτελούν μια ειδική κατηγορία ασθενών για τη μειωτική στήθους. Ειδικά στις νέες ενήλικες γυναίκες που ασχολούνται και με τον αθλητισμό, είναι αυξημένες οι επιπτώσεις του μεγαλύτερου βάρους του στήθους, γιατί εξαιτίας αυτού αντιμετωπίζουν προβλήματα στην πλάτη και στη μέση σε αρκετά μικρότερη ηλικία από το φυσιολογικό.

Ο μελλοντικός θηλασμός είναι εφικτός, αφού διατηρείται ο μαζικός αδένας και μόνο ένα μέρος αυτού έχει αφαιρεθεί. Η ανάρρωση από την επέμβαση είναι συνήθως ταχύτερη λόγω του ισχυρού ανοσοποιητικού οργανισμού τους. Το τελικό αποτέλεσμα θα τις απαλλάξει από περιττό βάρος και θα προστατεύσει τη σπονδυλική τους στήλη σε βάθος χρόνου.

athanasioschristopoulos.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0