HomeΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cheesecake Με Γιαούρτι Και Μέλι

Κωνσταντίνου Κρήνη, Κλινικός Διαιτολόγος

Cheesecake Με Γιαούρτι Και Μέλι

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες: 6

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό κατά προτίμηση 2% σε λιπαρά

  • 200ml γάλα εβαπορέ (light) με 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας μέλι (ή ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο)

  • Το χυμό 1 λεμονιού

  • 10 τριμμένα μπισκότα τύπου digestive ανακατεμένα με δύο κουταλιές της σούπας πολύ καλά αλεσμένους ξηρούς καρπούς.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Προετοιμασία: Στην περίπτωση αυτή θα αντικαταστήσουμε την κλασική συνταγή με το ζαχαρούχο γάλα, με γάλα εβαπορέ και μέλι. Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι το γάλα εβαπορέ περίπου στους 40-45 βαθμούς Κελσίου (ίσα ίσα να αντέχει το δάχτυλο τη θερμότητα) προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως. Στη συνέχεια παγώνουμε το μπρίκι σε μπεν μαρί με κρύο νερό και παγάκια. Στη συνέχεια ακολουθούμε την ίδια διαδικασία όπως και με το ζαχαρούχο γάλα.

Η Βασική Συνταγή:

  1. Ρίχνουμε το γιαούρτι,  το γάλα εβαπορέ με το διαλυμένο μέλι και το χυμό των λεμονιών σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.

  2. Στη συνέχεια σε ένα ποτήρι ή μικρό μπολ στρώνουμε το μείγμα με τα τριμμένα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς  σε μέτρια στρώση.

  3. Από πάνω στρώνουμε το μείγμα του γιαουρτιού και από πάνω στρώνουμε λίγη μαρμελάδα ή μέλι ή κάποιο γλυκό του κουταλιού (βύσσινο ή σταφύλι ή άλλο γλυκό)

  4. Το αφήνουμε για περισσότερες από δυο ώρες στο ψυγείο για να παγώσει και να δέσει.

    balancediet.gr

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0