HomeΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μανιταρόσουπα

Ντελίκου Ναταλία, Διαιτολόγος

Μανιταρόσουπα

Υλικά

  • 400 γραμμάρια μανιτάρια

  • 1-2 πιπεριές κόκκινες φλωρίνης

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 4 κ.σ ελαιόλαδο

  • 1 φλιτζάνι τσ. γάλα φρέσκο (χλιαρό)

  • 2 φιτζανια τσ. νερό

  • 1 κ.σ αλεύρι

  • 1 κ.γ κόφτο αλάτι

  • ½ κ.γ μοσχοκάρυδο

  • ¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι

     

Διαδικασία

1) Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες ή κύβους σε ότι μέγεθος σας αρέσει.

2) Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, για 10 λεπτά.

3) Στη συνέχεια σκορπίζουμε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά

4) και ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ξανά ανακατεύοντας.

5) Προσθέτουμε τα δυο φλιτζάνια νερού ανακατεύουμε κι αφήνουμε να πάρει μια βράση και στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 5-10’ ανακατεύοντας μερικές φορές.

 

nataliadelikou.gr

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0