Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κούπα αλεύρι ( ολικής άλεσης)
- 1 κούπα βρώμη
- ½ κούπα λάδι
- ½ κούπα χυμό πορτοκάλι
- 4-5 κ.σ. μαύρη ζάχαρη ή μέλι
- ¼ κ.γ σόδα
- ¼ κ.γ αλάτι
- κανέλλα
- 1 βανίλια
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- ξηροί καρποί (προαιρετικά)
- σταφίδες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
1) Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι (δεν χρειάζεται μίξερ), να γίνει μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
2) Αφήνουμε την ζύμη μισή ώρα στο ψυγείο.
3) Πλάθουμε τα μπισκοτάκια στρογγυλά ή οβάλ και τα απλώνουμε σε λαδόκολλα.
4) Αν θέλετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε από πάνω με τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι.
5) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10′.
COMMENTS