HomeΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψάρι Μπιάνκο

Κρήνη Κωνσταντίνου, Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Ψάρι Μπιάνκο

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Mερίδες: 4

4 μεγάλα ψάρια με άσπρο κρέας (μπακαλιάρο κλπ)
2 μεγάλα λεμόνια
2 κ.σ. λάδι
4 μέτριες πατάτες
2 καρότα
1 κούπα νερό
100 γραμμάρια αρακά
1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Βάζουμε το ψάρι σε μία ρηχή κατσαρόλα και προσθέτουμε το λάδι, μία κούπα νερό και το χυμό από τα δύο λεμόνια. Κλείνουμε την κατσαρόλα και το σιγοβράζουμε. Αφού βράσει το καθαρίζουμε από την πέτσα και τα κόκαλα και το τοποθετούμε σε μία πιατέλα με τη σάλτσα του. Την ίδια ώρα που βράζουμε το ψάρι, σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες. Τα τοποθετούμε στα πλάγια της πιατέλας και τους προσθέτουμε αν θέλουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο λάδι με λεμόνι.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0