HomeΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουφλέ Σπανάκι

Ντενίκαρου Αθηνά, Διαιτολόγος

Σουφλέ Σπανάκι

ΥΛΙΚΑ

700γρ σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 ½ κουταλιά σούπας αλεύρι

½ φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα

3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 αυγό ολόκληρο και 5 ασπράδια αυγών

4 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα

½ κουταλάκι του γλυκού άσπρο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι, το ανακατεύουμε με το αλεύρι και προσθέτουμε το γάλα. Ρίχνουμε στο μίγμα το σπανάκι, το κρεμμύδι, πιπέρι και αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά μαρέγκα και ανακατεύουμε με το σπανάκι. Βάζουμε το μίγμα σε ταψί ή πυρέξ, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35 λεπτά. Τρώγεται ζεστό.

 

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (μερίδα)  
Ενέργεια (Kcal) 254
Υδατάνθρακες (γρ) 16
Πρωτεΐνες (γρ) 16
Λίπη (γρ) 14

www.denikarou.gr

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1