shopify
analytics

Χταπόδι Στιφάδο

Κωνσταντίνου Κρήνη, Διαιτολόγος

Χταπόδι Στιφάδο

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες: 4

1 – 1 1/2 κιλό (καλά χυπημένο ή ξεπαγωμένο) Χταπόδι(α)



1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο

1 κιλό μικρά ξερά (ολόκληρα) Κρεμμύδια

5 Φύλλα δάφνης

4 -5 σκελίδες Σκόρδο

1/2 κιλό φρέσκες Ντομάτες

1 ποτηράκι Ξύδι

1 ποτηράκι Κρασί

Πιπέρι, αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Καθαρίστε το χταπόδι από τη φούσκα, τα μάτια και τα δόντια, πλύντε το καλά, κόψτε το σε κομμάτια και στραγγιστέ το.

Ρίξτε το λάδι στη χύτρα ταχύτητας και σε σιγανή φωτιά (για να μην κολλήσουν) σοτάρετε 2-3 κρεμμύδια.

Όταν τα κρεμμύδια βγάλουν κάποια υγρά, ρίξτε το χταπόδι και σοτάρετέ το.

Σβήστε το με το ξύδι και το κρασί.

Προσθέτετε τα υπόλοιπα κρεμμύδια, τις ντομάτες περασμένες στον τρίφτη, τα φύλλα δάφνης, τα σκόρδα. το αλάτι και το πιπέρι.

Ρίξτε ένα ποτήρι νερό.

Κλείστε τη χύτρα και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει από τη στιγμή που θα αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας, για 35 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

www.balancediet.gr

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0