HomeΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καραμελωμένα Φρούτα Με Γιαούρτι

Κρήνη Κωνσταντίνου, Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Καραμελωμένα Φρούτα Με Γιαούρτι

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
Μερίδες: 3

• 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό φλιτζάνια κατά προτίμηση 2% σε λιπαρά
• 1 κούπα διάφορα φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα
• 5 αμύγδαλα, 3 καρύδια
• 1 ½ κουταλιές της σούπας σταφίδες
• 1 κουτ. του γλυκού μαργαρίνη από ελαιόλαδο
• 1 κουταλιά της σούπας μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Σε αντικολητικό τηγάνι καβουρδίζουμε με τη μαργαρίνη τα καρύδια, και τα αμύγδαλα. ανακατεύοντας συνεχώς.
Έπειτα από δύο λεπτά ρίχνουμε τις σταφίδες και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Έπειτα από ένα λεπτό σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε πρώτα την κουταλιά με το μέλι και στη συνέχεια τα ψιλοκομμένα φρούτα. και κατεβάζουμε αμέσως το τηγάνι από τη φωτιά.
Όπως είναι ζεστό το περιχύνουμε πάνω από το γιαούρτι που ήδη έχουμε τοποθετήσει σε ένα φαρδύ μπολ ή πιάτο.

balancediet.gr

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0