Βίκη Γραντζιώτη

vicky-grantzioti-enface-2-198x300Καλώς ήρθατε!

Λίγα λόγια για το Μαμά πονάω.

Δημιούργησα το ΜΑΜΑ ΠΟΝΑΩ ως τα πρώτα οργανωμένα σεμινάρια που αφορούσαν τη σωματική και ψυχοσωματική υγεία των παιδιών και διεξάγονταν σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.

Τα σεμινάρια χωρίζονταν σε θεωρητικό και πρακτικό μέρος.
Σκοπός των σεμιναρίων αυτών, στο θεωρητικό μέρος, ήταν η κατανόηση των γονέων μέσω της ανατομίας και της φυσιολογίας για το τι συμβαίνει στο παιδί σε κάθε ασθένεια ή διαταραχή και πόσο σημαντική είναι η επίσκεψη στον ιατρό του σε κάθε περίπτωση.

Στη συνέχεια στο πρακτικό μέρος, οι γονείς μάθαιναν πως μπορούν να ανακουφίσουν τα παιδιά τους από τα συμπτώματα των ασθενειών μέσω των εναλλακτικών και συμπληρωματικών θεραπειών.

Το πρακτικό μέρος των σεμιναρίων βρίσκεται στο βιβλίο ΜΑΜΑ ΠΟΝΑΩ.

Παράλληλα το ΜΑΜΑ ΠΟΝΑΩ ξεκίνησε τη συνεργασία του με παιδίατρους και γυναικολόγους, οι οποίοι συνιστούσαν και συνιστούν το πρόγραμμα του συμπληρωματικά με τη θεραπευτική αγωγή που προτείνουν.

Πάντα πίστευα ότι η έγκυρη, ενυπόγραφη ιατρική ενημέρωση είναι η καλύτερη ‘’ασπίδα προστασίας’’, έτσι το ΜΑΜΑ ΠΟΝΑΩ εξελίχθηκε σε ενημερωτικό site που αρθογραφούν ιατροί όλων των ειδικοτήτων καθώς και θεραπευτές με θέματα που αφορούν τη σωματική και ψυχική υγεία όλης της οικογένειας.
Θέλοντας να υπάρχει η δυνατότητα μεγαλύτερης ανάπτυξης διαφόρων θεμάτων υγείας καθώς και άμεσης ενημέρωσης και επικοινωνίας των ενδιαφερομένων με τους συνεργαζόμενους ιατρούς και θεραπευτές του ΜΑΜΑ ΠΟΝΑΩ ξεκίνησα τη διοργάνωση δωρεάν ημερίδων και σεμιναρίων σε δήμους και άλλους χώρους.

Γνωρίζοντας τη δυνατότητα συνάντησης μέσω διαδικτύου και παρατηρώντας την εξοικείωση όλο και περισσότερου κόσμου με αυτό, πραγματοποιώ διαδικτυακά σεμινάρια με θέματα υγείας, ευεξίας και προσωπικής ανάπτυξης.
Θα χαρώ να σας συναντήσω σε ένα από αυτά!

Η δημιουργός του ΜΑΜΑ ΠΟΝΑΩ
Βίκη Γραντζιώτη.


Η Βίκη Γραντζιώτη έχει σπουδάσει φυσικές εναλλακτικές επιστήμες.

‘Εχει πολυετή εμπειρία μέσω των ειδικοτήτων της στην ολιστική προσέγγιση και αντιμετώπιση των σωματικών ασθενειών αλλά και των ψυχοπνευματικών δυσλειτουργιών.

Έχει συνεργαστεί με ιατρεία ολιστικής ιατρικής καθώς και συνεργάζεται με ιατρεία άλλων ειδικοτήτων.

Ξεκίνησε τις σπουδές της αποκτώντας διπλώματα στις φυσικές εναλλακτικές επιστήμες (νευρορεφλεξολογία, ρεφλεξολογία, ηλεκτροβελονισμός) και στη συνέχεια ακολούθησαν οι σπουδές της ως Νευροθεραπεύτρια δια χειρός – Manual Neurotherapist (εκπαίδευση στη νευρολογία και νευροφυσιολογία του περιφερικού, κεντρικού και αυτόνομου νευρικού συστήματος, τη φυσιολογία και παθοφυσιολογία του πόνου, τη θεραπεία και την αντιμετώπιση, κ.α.).

Η αναζήτηση για τη βαθιά κατανόηση της ψυχοπνευματικής σύνθεσης και λειτουργίας των ανθρώπων, πέρα από το οργανικό επίπεδο, την οδήγησε στις επόμενες σπουδές της και στο life coaching.

Ως Life Coach PCC (Professional Certified Coach), πραγματοποιεί ατομικές συνεδρίες, συνεδρίες σε ομάδες, γονείς, επαγγελματίες καθώς και ενημερωτικά και διαδραστικά σεμινάρια.

Μέσω του Life Coaching βοηθάει άτομα σε θέματα που αφορούν την υγεία τους, τις διαπροσωπικές τους σχέσεις και την επαγγελματική τους ζωή.

Μέσα από τη συζήτηση κατά τη συνεδρία life coaching δίνει μια νέα οπτική στους ανθρώπους να δουν βαθιά μέσα τους, να παρατηρήσουν την καθαρότητα και τη δυναμική που έχουν και μέσω αυτής, να δουν και να δώσουν τις δικές τους αυθεντικές απαντήσεις για το θέμα που τους απασχολεί.

Τους οδηγεί μέσα από τον καθαρό τους νου, στην ενδυνάμωση, την εμπιστοσύνη, τη δημιουργικότητα και την άμεση βελτίωση-αλλαγή για κάθε τομέα της ζωής τους.

Είναι δημιουργός του ενημερωτικού site για θέματα υγείας “ΜΑΜΑ ΠΟΝΑΩ” όπου αρθρογραφούν ιατροί και θεραπευτές για θέματα που αφορούν τη σωματική και ψυχική υγεία όλων των ηλικιών.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου “ΜΑΜΑ ΠΟΝΑΩ” ενός χρήσιμου οδηγού για την αντιμετώπιση-ανακούφιση από τα συμπτώματα διαφόρων παθήσεων για βρέφη και μικρά παιδιά.

Διοργανώνει σεμινάρια και ημερίδες για θέματα της σωματικής και ψυχοπνευματικής υγείας, με ομιλητές την ίδια καθώς και τους συνεργαζόμενους ιατρούς που αρθρογραφούν στο site “ΜΑΜΑ ΠΟΝΑΩ”.