HomeΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σούπα Λαχανικών Βελουτέ

Γκέσου Βασιλική, Κλινικός Διαιτολόγος

Σούπα Λαχανικών Βελουτέ

Υλικά

  • 1 ματσάκι σέλινο

  • ½ άσπρο λάχανο

  • 2 μέτριες ντομάτες

  • 2 μέτρια κρεμμύδια

  • 3 κολοκυθάκια

  • 3 μεγάλα καρότα

  • 1 ματσάκι μαϊντανό

  • Αλάτι & πιπέρι

  • ½ cup χυμό λεμονιού

 

Εκτέλεση

Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό, την βάζετε να ζεσταθεί.

Ψιλοκόβετε όλα τα υλικά και τα ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα προτού ξεκινήσει να βράζει το νερό. Όταν πάρει βράση ξαφρίζετε λιγάκι εάν βγάλει αφρό, στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον 1 ώρα.

Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και το αδειάζετε τμηματικά στο μπλέντερ. Κτυπάτε τα λαχανικά μέχρι να γίνουν ένα χοντροκομμένος πουρές.

Τον αδειάζετε στη κατσαρόλα, αλατίζετε και πιπερώνετε κατά βούληση, ρίχνετε μέσα το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά.

dietonair.gr

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0