shopify
analytics

Κοτοπιτάκια (25 Τεμάχια)

Ντενίκαρου Αθηνά, Διαιτολόγος

Κοτοπιτάκια (25 Τεμάχια)



ΥΛΙΚΑ

450γρ κοτόπουλο φιλέτο χωρίς πέτσα

½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 κουταλιά σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

10 κομμάτια φύλλο κρούστας εμπορίου

3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη λιωμένη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τεμαχίζουμε σε μικρά κομματάκια το κοτόπουλο. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη και το αλάτι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Αλείφουμε το ένα φύλλο κρούστας με λίγη μαργαρίνη.
Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο. Κόβουμε σε 5 κοντές λωρίδες, σταυρωτά με ένα κοφτερό μαχαίρι. Τοποθετούμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση με το κοτόπουλο κοντά στην άκρη κάθε λωρίδας. Το τυλίγουμε με την υπόλοιπη λωρίδα. Η γέμιση φουσκώνει κατά το ψήσιμο, γι’ αυτό μην το τυλίξετε πολύ σφιχτά. Βάζουμε τα κοτοπιτάκια σε λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Αλείφουμε το κάθε κοτοπιτάκι με την υπόλοιπη μαργαρίνη πριν από το ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 oC για 15-10 λεπτά.

 

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (μερίδα)  
Ενέργεια (Kcal) 181
Υδατάνθρακες (γρ) 30
Πρωτεΐνες (γρ) 7,5
Λίπη (γρ) 3,5
   

denikarou.gr

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0