HomeΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σούπα Σπανάκι

Δημητρούλης Μάνος, Κλινικός Διαιτολόγος

Σούπα Σπανάκι

Υλικά για 4 μερίδες:

600 γρ. φρέσκο σπανάκι

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

600 ml ζωμό λαχανικών

2 κ.σ. (40 γρ.) τυρί κρέμα light

1 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου

1 κ.σ. κουρκουμά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φέτα ψωμί σε κυβάκια

2 κ.σ. κουκουνάρι

αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  • Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βυθίζουμε το σπανάκι και αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και μεταφέρουμε σε μπολ με παγωμένο νερό με παγάκια.
  • Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
  • Στραγγίζουμε το σπανάκι να φύγει η περίσσεια νερού.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, το σπανάκι, το ζωμό και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε με ραβδομίξερ χειρός.
  • Σε τηγάνι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και ψήνουμε τα κυβάκια ψωμιού μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Σερβίρουμε με έξτρα τυρί κρέμα light αραιωμένο με λίγο νερό, σπιτικό κρουτόν και λίγο κουκουνάρι.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)

Ενέργεια: 151 kcal

Υδατάνθρακες: 20 γρ.

Πρωτεΐνη: 7,1 γρ.

Λιπαρά: 4,8 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4,1 γρ.

dietstories.gr

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0