HomeΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Λιποαναρρόφηση : 5 Συχνές Απορίες

Χριστόπουλος Αθανάσιος, Πλαστικός Χειρουργός

Λιποαναρρόφηση : 5 Συχνές Απορίες

Ένα πολύ συχνό αισθητικό θέμα που απασχολεί όλες τις γυναίκες είναι το τοπικό πάχος, το λίπος στην κοιλιά καθώς και στα ψωμάκια στους γοφούς. Το πρόβλημα “δείχνει” εντονότερο το καλοκαίρι που η ελαφριά ένδυση “αποκαλύπτει” ατέλειες, που είναι αδύνατο να καλυφθούν. Όταν η δίαιτα και η διατροφή δεν επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα πολλές γυναίκες, αλλά και άνδρες, σκέφτονται την λύση της λιποαναρρόφησης.

Παρακάτω αναφέρουμε 5 συνηθισμένες ερωτήσεις και απορίες που γίνονται στον πλαστικό χειρουργό σχετικά με την λιποαναρρόφηση.

Πόσο λίπος μπορεί να αφαιρεθεί στην επέμβαση λιποαναρρόφησης;

Ανάλογα με τον ασθενή διαφέρει και το λίπος που μπορεί να αφαιρεθεί, το οποίο όμως δεν μπορεί να ξεπερνά σε κάθε περίπτωση τα 4 λίτρα. Μεγαλύτερη ποσότητα δημιουργεί αυξανόμενο στρες στον οργανισμό, που δυσκολεύεται να αποθεραπευτεί.

 

Πόσα είναι τα κιλά που θα χάσω από την λιποαναρρόφηση;

Στην λιποαναρρόφηση το αποτέλεσμα δεν μετριέται με την απώλεια βάρους, αλλά με την απώλεια όγκου. Έτσι η διαφορά είναι κυρίως οπτική και φαίνεται στους πόντους και στα νούμερα των ρούχων, αλλά κυρίως στην αρμονία του σώματος.

 

Στην λιποαναρρόφηση πότε φαίνονται τα τελικά αποτελέσματα;

Μπορούμε να πούμε ότι το τελικό αποτέλεσμα γίνεται εμφανές στον 4ο έως 6ο μήνα. Αυτό οφείλεται ότι αρχικά υπάρχει μετεγχειρητικό οίδημα (πρήξιμο) στις περιοχές της λιποαναρρόφησης, όπως επίσης ο οργανισμός μας χρειάζεται χρόνο για να βρει τη νέα του ισορροπία. Φυσικά, μιλάμε για το τελικό αποτέλεσμα, διότι άμεσα, ένα περίπου μήνα μετά, η γυναίκα ή ο άντρας μπορεί να βγει στην παραλία “δείχνοντας” νέες αναλογίες και σημαντική διαφορά από πριν.

 

Είναι επικίνδυνη η λιποαναρρόφηση;

Η λιποαναρρόφηση θεωρείται από τις πιο ασφαλείς διαδικασίες. Όμως αυτό ισχύει όταν γίνεται από πλαστικό χειρουργό με εξειδικευμένο προσωπικό και σε κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο.

 

Μετά τη λιποαναρρόφηση το λίπος επανέρχεται;

Το λίπος δεν επανέρχεται μετά την λιποαναρρόφηση στις περιοχές που έγινε η τοπική επέμβαση. Τα ενήλικα άτομα έχουν ήδη δημιουργήσει τις λιποαποθήκες τους, που με τη λιποαναρρόφηση τις αφαιρούμε. Το άτομο δεν δημιουργεί νέες λιποαποθήκες κι έτσι δεν γίνεται συσσώρευση λίπους στις περιοχές που έχουμε κάνει λιποαναρρόφηση.

athanasioschristopoulos.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0