Όραμα

Το “Μαμά Πονάω” φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν κεντρικό διαδικτυακό χώρο για γνώση, εκπαίδευση και ενημέρωση σχετικά με θέματα που αφορούν τη σωματική και ψυχοπνευματική υγεία παιδιών και ενηλίκων.

Η ονομασία “Μαμά Πονάω” προέρχεται από τις λέξεις που θα χρησιμοποιούσε ένα μωρό για να εκφράσει το σωματικό ή συναισθηματικό του πόνο, λέξεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει και ένα παιδί για τον ίδιο λόγο, και που συνοδεύουν κάποιον καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, όταν αντιμετωπίζει δυσκολίες στη σωματική υγεία ή τη συναισθηματική αρμονία.

Ο βασικός στόχος του “Μαμά Πονάω” είναι να προσφέρει μέσα από έναν ιστότοπο τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ενημερώνεται, να αποκτά γνώσεις και να εκπαιδεύεται από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και από επαγγελματίες υγείας για τη σωματική και ψυχοπνευματική υγεία παιδιών και ενηλίκων.

Διαπαιδαγώγηση και ευεξία: Το δίδυμο της αρμονίας

Το “Μαμά Πονάω”:

  • δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υγεία και την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών, καθώς και την αρμονική τους διαπαιδαγώγηση
  • Ενημερώνει και εκπαιδεύει τους γονείς μέσα από ειδικούς επαγγελματίες υγείας και παιδαγωγούς λύνοντας καθημερινά προβλήματα και προσφέροντας πρακτικά εργαλεία για την επίλυση των καθημερινών προβληματισμών και δυσκολιών
  • απαντά σε απορίες που μπορούν να προκύψουν και αφορούν σε ολόκληρο το φάσμα της αναπτυξιακής εξέλιξης από τη βρεφική μέχρι και την εφηβική ηλικία. Οι έγκριτοι συνεργαζόμενοι ιατροί όλων των ειδικοτήτων, οι θεραπευτές και οι παιδαγωγοί βρίσκονται κοντά στους επισκέπτες μέσω της αρθρογραφίας τους, των βίντεο και των σεμιναρίων τους.

Τέλος, το “Μαμά Πονάω” εκπαιδεύει τους γονείς σε τεχνικές για την ανακούφιση των παιδιών τους από συμπτώματα διαφόρων παθήσεων και καθημερινών ενοχλήσεων, όπως  την ιγμορίτιδα, τη δυσκοιλιότητα, το βήχα,  το κλάμα, την υπερένταση κ.α., μέσω συμπληρωματικών και εναλλακτικών θεραπειών.