Υλικά για 6 μερίδες:
7 μεγάλα καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
χυμό από ένα γλυκό πορτοκάλι
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
1 κ.σ. κουρκουμά
1 κ.γ. αποξηραμένο ginger σε σκόνη
λίγη σκόνη τσίλι (ή πιπέρι καγιέν)
1 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
1800 ml ζωμό λαχανικών
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, τον κουρμουμά, το ginger, το ξύσμα πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και το χυμό πορτοκαλιού, δυναμώνουμε τη φωτιά για να πάρουν μία βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για 30 λεπτά ή μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν. Στη συνέχεια πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός και σερβίρουμε ζεστή τη σούπα μας.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/6 συνταγής)
Ενέργεια: 241 kcal
Υδατάνθρακες: 34.2 γρ.
Πρωτεΐνη: 5.8 γρ.
Λιπαρά: 9 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3 γρ.
COMMENTS