HomeΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γκρανόλα Αμυγδάλου

Δημητρούλης Μάνος, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Γκρανόλα Αμυγδάλου

 

Υλικά για 1 μεγάλο βάζο:

100 γρ. ψίχα αμυγδάλου αλεσμένη (ή αλεύρι αμυγδάλου) δες εδώ https://youtu.be/H4aNZrQue48

70 γρ. ψίχα καρυδιού σπασμένη

5 κ.σ. σπόροι chia

80 γρ. μέλι

2 κ.σ βούτυρο αμυγδάλου

3-4 κ.σ. αποξηραμένα blueberries (ή άλλα αποξηραμένα berries)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από τα berries και στη συνέχεια απλώνουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 25 λεπτά. Αφαιρούμε, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, προσθέτουμε τα berries και ανακατεύουμε. Αποθηκεύουμε σε γυάλινο βαζάκι και καταναλώνουμε στις επόμενες 10 ημέρες.

Ανά μερίδα (35 γρ.)

Ενέργεια: 193 kcal

Υδατάνθρακες: 20 γρ.

Πρωτεΐνη: 5.1 γρ.

Λιπαρά: 7.4 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 1.4 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2.3 γρ.

dietstories.gr

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0