HomeΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Vegan Bolognese

Δημητρούλης Μάνος, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Vegan Bolognese

Υλικά για 2 μερίδες:

120 γρ. 3αλφα έτοιμα φυσικά! φακές ψιλές

200 γρ. μακαρόνια ολικής αλέσεως

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

100 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα

200 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

λίγο φρέσκο μαϊντανό

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον πελτέ, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε ο σοτάρισμα μέχρι να πιούνε τα υγρά τους. Ρίχνουμε τις 3αλφα έτοιμα φυσικά! φακές ψιλές και το χυμό ντομάτας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε τα μακαρόνια ολικής σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σερβίρουμε μακαρόνια με τον vegan κιμά και γαρνίρουμε προαιρετικά με φρέσκο μαϊντανό


Διατροφικές πληροφορίες μερίδα (1/2 συνταγής)

Ενέργεια: 489 kcal

Υδατάνθρακες: 77,5 γρ.

Πρωτεΐνη: 19,2 γρ.

Λιπαρά: 6,3 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 11,1 γρ.

 

dietstories.gr

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0