shopify
analytics

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Κρήνη Κωνσταντίνου, Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Υλικά Συνταγής:

Μερίδες: 6
½ κιλό κιμά βοδινό (άπαχο)
100 γρ. ψίχα ψωμιού μουσκεμένη και καλά στραγγισμένη
1 αυγό
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 μέτριο κρεμμύδι επίσης τριμμένο
κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
Για την σάλτσα χρειαζόμαστε:
1 κουτ. σούπας ντοματάκι ψιλοκομμένο ή καλύτερα τριμμένη ώριμη ντομάτα.
4 κουτ. της σούπας λαδί, λίγη ρίγανη, κόκκινο πιπέρι, αλάτι,
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουταλάκι ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής:

Ζυμώνουμε σε ένα μπολ το κιμά, την ψίχα του ψωμιού, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο, κύμινο αλάτι και πιπέρι. Τα πλάθουμε σε σχήμα χουρμά και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν
Για την σάλτσα αφού βάλουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση 5-10 λεπτά, έπειτα ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε τα σουτζουκάκια να βράσουν μαζί με την σάλτσα αλλά 10 λεπτά.
Εάν θέλετε μπορείτε να τα ψήσετε όλα μαζί στο φούρνο για 10-15 λεπτά.



balancediet.gr

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0