Υλικά για 12 μερίδες:
320 γρ. γλυκοπατάτα καθαρισμένη και βρασμένη
80 γρ. σιρόπι αγαύης (ή μέλι)
120 γρ. φιστικοβούτυρο
30 γρ. σκόνη άγλυκου κακάο
1 κ.γ. baking powder χωρίς γλουτένη
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Σε ένα ταψάκι περίπου 20Χ25 εκατοστά τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί, αδειάζουμε μέσα το μείγμα brownies και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια κόβουμε σε 12 ίσα τετραγωνάκια. Προαιρετικά γαρνίρουμε με έξτρα σκόνη κακάο.
Ανά κομμάτι brownie
Ενέργεια: 167 kcal
Υδατάνθρακες: 22 γρ.
Πρωτεΐνη: 5,9 γρ.
Λιπαρά: 6,6 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1,4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1,4 γρ.
Συνταγή πλούσια σε φυλλικό οξύ, σίδηρο, ψευδάργυρο & πολυφενόλες
dietstories.gr
0 Σχόλια