Υλικά για 4 μερίδες:
3 μικρά παντζάρια
1 κούπα βρώμη
1 μικρό αυγό
½ κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
50 γρ. φέτα χαμηλών λιπαρών
1 χούφτα μαϊντανό ή άνηθο
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε καθαρισμένους τους βολβούς από τα παντζάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σε μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Αφαιρούμε από το ψυγείο, χωρίζουμε το μείγμα στα τέσσερα, σχηματίζουμε με τα χέρια μας 4 μεγάλα μπιφτέκια και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Συναρμολογούμε το burger προσθέτοντας λαχανικά και σάλτσα της αρεσκείας μας.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
Ενέργεια: 388 kcal
Υδατάνθρακες: 51 γρ.
Πρωτεΐνη: 9.8 γρ.
Λιπαρά: 12.9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1.8 γρ.
0 Σχόλια