Υλικά:
1️⃣ 3 μπανάνες
3️⃣ 2 αυγά
3️⃣ 50 γρ. πάστα χουρμάδων (9 μικροί με λίγο από το νερό τους)
4️⃣ 80 γρ. γιαούρτι 2%
5️⃣ 1 κ. σ. baking powder
6️⃣ 40 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
7️⃣ 150 γρ. αλεύρι βρώμης
8️⃣ 50 γρ. φιστικοβούτυρο
9️⃣ 30 γρ. καρύδια
🔟 2 κ.σ. σκόνη άγλυκου κακάο
λίγο αλάτι
Εκτέλεση 👩🍳:
✅ Σε μπολ ρίχνουμε το αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη σε πολυκοπτικό μηχάνημα), το κακάο, το baking και το αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
✅ Σε άλλο μπολ λιώνουμε με πιρούνι 2 ώριμες μπανάνες, προσθέτουμε την πάστα χουρμά (χτυπημένοι χουρμάδες μουλιασμένοι σε καυτό νερό για 5 λεπτά), το φιστικοβούτυρο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Σπάμε μέσα 2 αυγά και χτυπάμε με πιρούνι.
✅ Ρίχνουμε το μείγμα των στερεών μέσα στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Προσθέτουμε τα καρύδια και τις μισές σταγόνες σοκολάτας.
✅ Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ 10×24. Κόβουμε οριζόντια μια μπανάνα, την βυθίζουμε ελαφρώς στο κέικ, ρίχνουμε από πάνω και τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά.
Διατροφικές πληροφορίες ανά κομμάτι (1/10 συνταγής)
Ενέργεια: 150 kcal
Υδατάνθρακες: 18.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 4.5 γρ.
Λιπαρά: 5.2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.6 γρ.
0 Comments