Εγκυμοσύνη Σε Μεγαλύτερη Ηλικία – 35+ Ετών

5 Jan, 2019 | ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ

Εγκυμοσύνη σε μεγαλύτερη ηλικία.
Πώς να μειώσετε τους πιθανούς κινδύνους σε μια εγκυμοσύνη σε μεγαλύτερη ηλικία.

Με την πάροδο των χρόνων ο μέσος όρος των γυναικών που γίνονται μητέρες σε μεγαλύτερη ηλικία αυξάνεται. Ωστόσο, όσο μεγαλύτερη μένει έγκυος μια γυναίκα τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες για ενδεχόμενους κινδύνους κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το ζήτημα δεν είναι να απογοητεύεστε ή να αγχώνεστε αλλά να έχετε επίγνωση της κατάστασής σας και να μάθετε από πριν πώς μπορείτε να προετοιμάσετε το σώμα σας για μια εγκυμοσύνη χωρίς κινδύνους σε μεγαλύτερη ηλικία.

Επισκεφθείτε το γιατρό σας. Αν σχεδιάζετε να μείνετε έγκυος, κάντε ένα γενικό τσεκάπ. Πιθανόν να χρειαστεί να εφοδιαστείτε με προγεννητικές βιταμίνες. Συμβουλευτείτε, επίσης, το γιατρό σας για το ποια διατροφή να ακολουθήσετε πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, για το πώς να ασκηθείτε με ασφάλεια και τι θα πρέπει να αποφεύγετε τους μήνες της κύησης.
Διαχειριστείτε χρόνιες ασθένειες. Βεβαιωθείτε ότι οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας βρίσκετε υπό έλεγχο, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση ή διαβήτης. Ενημερώστε το γιατρό σας ότι προσπαθείτε να συλλάβετε και ζητήστε τη συμβουλή του για να διατηρηθείτε σε φόρμα.
Ελέγξτε το βάρος σας. Αν έχετε πολλά παραπάνω κιλά από το κανονικό καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να τα ελαττώσετε. Γυναίκες οι οποίες είναι παχύσαρκες κατά την εγκυμοσύνη έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην κύηση αλλά και να έχουν επιπλοκές στον τοκετό.
Εμπλουτίστε την διατροφή σας. Ήρθε η στιγμή να προσέξετε πραγματικά αυτά που τρώτε. Συμπεριλάβετε μια μεγάλη ποικιλία θρεπτικών τροφίμων στην καθημερινή σας διατροφή και βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε αρκετό φολικό οξύ. Προσθέστε στη διατροφή σας τροφές που είναι πλούσιες σε φολικό οξύ όπως είναι το σπανάκι, τα φασόλια, οι φακές και οι ηλιόσποροι.

Εγκυμοσύνη σε μεγαλύτερη ηλικία

Ασκηθείτε συχνά. Ξεκινήστε ένα πρόγραμμα γυμναστικής. Γραφτείτε στο γυμναστήριο, βγάλτε τα παπούτσια της γυμναστικής σας από την ντουλάπα και αρχίστε το περπάτημα, δοκιμάστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες από DVD γυμναστικής στο σπίτι. Οτιδήποτε σας αρέσει και σας κάνει να κινείστε είναι καλό. Απλά κάντε το τακτικά και όχι μια φορά στο τόσο!
Ποιοτικός ύπνος. Φροντίστε να κοιμάστε αρκετά αλλά και να αναβαθμίσετε το περιβάλλον στο οποίο κοιμάστε. Απομακρύνετε την τηλεόραση, τον υπολογιστή και το κινητό σας τηλέφωνο από την κρεβατοκάμαρα. Μετατρέψτε το υπνοδωμάτιο σας σε καταφύγιο μόνο για εσάς και τον σύντροφό σας.
Εμβολιαστείτε. Αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος το χειμώνα, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας μήπως χρειαστεί να εμβολιαστείτε για την εποχιακή γρίπη.
Μειώστε το αλκοόλ και κόψτε το κάπνισμα. Προσπαθήστε να μην πίνετε καθόλου στο δεύτερο μισό του έμμηνου κύκλου και ταυτόχρονα φροντίστε να κόψετε το κάπνισμα προτού μείνετε έγκυος. Οι γυναίκες που καπνίζουν έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να μην μπορούν να κάνουν παιδί.
Αποφύγετε ή μειώστε το άγχος. Το άγχος ενδέχεται να σχετίζεται με άστατο κύκλο περιόδου, αστάθεια η οποία δημιουργεί δυσκολίες στη σύλληψη.

Πλεονεκτήματα της μητρότητας σε μεγαλύτερη ηλικία.

Παρόλο που η εγκυμοσύνη σε μεγαλύτερη ηλικία ενδέχεται να παρουσιάζει περισσότερους κινδύνους ή επιπλοκές, έχει και τα πλεονεκτήματά της. Μια γυναίκα σε μεγαλύτερη ηλικία, είναι πιθανόν να είναι πιο ώριμη, πιο ρεαλίστρια, και περισσότερο εξοικειωμένη με την ιδέα ότι θα μεγαλώσει ένα παιδί, συγκριτικά με μια νεότερη γυναίκα. Είναι επίσης πιο πιθανόν ότι θα έχετε λάβει υπόψη σας σε μεγαλύτερο βαθμό τις αλλαγές που θα φέρει το μικρό σας στη ζωή σας κι έτσι θα είστε περισσότερο προετοιμασμένη να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις και τις δυσκολίες.

bagiokos.gr

Mama Ponao

Mama Ponao

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη