Εκπαιδεύστε Το Μωρό Σας Για Υγιεινές Διατροφικές Συνήθειες

4 Apr, 2019 | ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Το μωρό σας μπορεί να έχει συμπεριφορές όπως η προσκόλληση σε συγκεκριμένα τρόφιμα και η κατανάλωση φαγητού χωρίς το αίσθημα της πείνας.

Διδάξετε το να καταναλώνει μια ποικιλία τροφίμων στην κατάλληλη ποσότητα…

Τα πρώτα χρόνια της ζωής είναι εξαιρετικά σημαντικά για τη διαμόρφωση των προτιμήσεων στα τρόφιμα και των διατροφικών συνηθειών.

 #1. Έκθεση σε πολλές γεύσεις

Δείτε την περίοδο εισαγωγής των στερεών τροφίμων ως ευκαιρία για να εκθέσετε το μωρό σας σε όσο το δυνατόν περισσότερες γεύσεις.

#2. Εισαγωγή στο μενού της οικογένειας

Εισάγετε το μωρό στο φαγητό που τρώει η οικογένεια, προσαρμόζοντας βέβαια την υφή και τα καρυκεύματα. Για παράδειγμα, εάν η οικογένεια έχει ψητό κοτόπουλο, ρύζι και βραστό μπρόκολο  για δείπνο, όλα αυτά τα τρόφιμα μπορούν να πολτοποιηθούν ή να τεμαχιστούν για το μωρό σας.

#3. Κατανόηση και υπομονή

Κατανοήστε ότι η εκπαίδευση του μωρού σας, ώστε να του αρέσουν νέα τρόφιμα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και πρέπει να παραμείνετε υπομονετικοί καθώς και να προσπαθείτε ξανά και ξανά.  Όσες περισσότερες φορές εκθέτετε το μωρό σας σε ένα νέο τρόφιμο, τόσες περισσότερες  οι πιθανότητες να συνηθίσει να το καταναλώνει.

Η περίοδος εισαγωγής στερεών τροφίμων κατά τη βρεφική περίοδο, είναι μια τέλεια ευκαιρία για να επηρεάσει κανείς τις διατροφικές συνήθειες ενός παιδιού.

#4. Στόχος: η απόλαυση του μωρού σας

Προετοιμάστε τα γεύματα με τη λογική της σύνδεσης μαζί του αλλά και της δικής του απόλαυσης και όχι για να το καταφέρετε να φάει ορισμένη ποσότητα ή ορισμένα είδη τροφίμων.

#5. Ρυθμίστε το σήμα πείνας και κορεσμού του

Καθοδηγηθείτε από το μωρό σας κατά τη διάρκεια των γευμάτων  για να το ταΐσετε ώστε να καταλάβετε πόσο γρήγορα ή αργά επιλέγει να τρώει. Σταματήστε όταν δείχνει ότι έχει χορτάσει για να ενισχύσετε την ικανότητα αυτορρύθμισης της πρόσληψης ενέργειας.
nataliadelikou.gr

Mama Ponao

Mama Ponao

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη