Εξωσωματική γονιμοποιήση σε φυσικό κύκλο

6 Feb, 2017 | ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ

Η Εξωσωματική σε Φυσικό Κύκλο περιλαμβάνει την συλλογή και την γονιμοποίηση του ενός ωαρίου που δημιουργείται κάθε μήνα στον φυσιολογικό σας κύκλο. Δεν χρησιμοποιούναι φάρμακα σε αυτό το είδος θεραπείας.

Μπορείτε να συζητήσετε για την εξωσωματική γονιμοποίηση σε φυσικό κύκλο με τον γιατρό σας αν κατ’ αρχάς έχετε ένα σχετικά σταθερό κύκλο. Οι συνηθέστερες περιπτώσεις πάντως που τον προτείνουμε περιλαμβάνουν:

  • Τις περιπτώσεις που υπάρχει κάποια αντένδειξη για την λήψη φαρμάκων γονιμότητας (όπως ασθενείς με κάποια είδη νεοπλασίας, μεγάλο κίνδυνο για υπερδιέγερση ή με υπερευαισθησία στα φάρμακα της εξωσωματικής).
  • Σε άτομα που λόγω θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων δεν επιθυμούν να έχουν περίσσευμα εμβρύων που μπορούν να καταψυχθούν ή να καταστραφούν.
  • Σε περιπτώσεις πτωχής ανταπόκρισης στα φάρμακα της εξωσωματικής όπου έτσι και αλλιώς δεν θα παράγουν περισσότερα του ενός ωάρια ακόμα και με μεγάλες δόσεις φαρμάκων.

Check
H1H2H3Small
Η θεραπεία σας είναι η ίδια όπως και η κλασική IVF, χωρίς βέβαια την χρήση φαρμάκων που χρησιμοποιούμε για την αύξηση του αριθμού των ωοθυλακίων και για τον έλεγχο της ωρίμανσής τους.
Επειδή οι ωοθήκες σας δεν διεγείρονται, δεν χρειάζεται να ξεκουραστείτε για κάποιους μήνες όπως στην κλασική IVF. Δηλαδή, αν το επιθυμείτε, μπορείτε να επαναλαμβάνετε την διαδικασία ακόμα και κάθε μήνα.

Γενικά, η εξωσωματική γονιμοποίηση σε φυσικό κύκλο είναι μια μέθοδος που, ενώ προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στην εγκυμοσύνη, μπορεί να μην ολοκληρωθεί με επιτυχία κάθε φορά, εξαιτίας του απρόβλεπτου του φυσικού κύκλου, που εξελίσσεται μόνος του χωρίς δική μας παρέμβαση, αλλά και εξαιτίας της παρουσίας ενός και μόνο ωαρίου που μπορεί να μην καταφέρουμε να το συλλέξουμε στην ωοληψία ή να μην επιτευχθεί η γονιμοποίηση του. Όμως είναι μια μέθοδος οικονομική, με τις λιγότερες δυνατόν παρενέργειες, που μπορεί να επαναληφθεί συχνά, προσφέροντας εγκυμοσύνη σε κατάλληλα επιλεγμένα περιστατικά.

nikos_zwi2d6ga

nikos_zwi2d6ga

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη