ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ (για 7 μερίδες)
1/2 κιλό κόκκινα ξερά φασόλια
1/2 κιλό Σπανάκι
1/2 κιλό άγρια Χόρτα
1/4 κιλού φρέσκα Κρεμμυδάκι(α)
7 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
Άνηθος
Μαϊντανός
Σέλινο
Αλάτι
Πιπέρι
Μουσκεύουμε τα φασόλια από το βράδυ. Τα βράζουμε μόνο με νερό προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι, τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα, τα κόβουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα στη φωτιά με ελάχιστο νερό.
Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν και να απορροφήσουν τα υγρά τους.
Σε ένα πυρέξ μεγάλο απλώνουμε τα χόρτα σε όλη την επιφάνεια και από πάνω απλώνουμε τα φασόλια προσθέτοντας και το υπόλοιπο λάδι. Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για ένα μισάωρο στους 180 βαθμούς.
0 Σχόλια