Για Τις Λιακάδες Της Ζωής Σου, Υπεύθυνη Είσαι Μόνο Εσύ..

7 Feb, 2023 | ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

“Αγαπημένε μου εαυτέ,

Αποφάσισα να σου γράψω ένα γράμμα για να μπορώ να το διαβάζω όταν νιώθω τη διάθεση μου να πέφτει και την ανημποριά να με κατακλύζει. Είναι αρκετές οι φορές που νιώθω ανίκανη να βοηθήσω τον εαυτό μου και βουλιάζω μέσα στην ματαιότητα της καθημερινότητας που εγώ η ίδια χάραξα και συνεχίζω να ακολουθώ. Είναι εκείνες οι φορές που ξεχνάω τη δύναμη που έχει το μυαλό και το σώμα μου και βαλτώνω νομίζοντας ότι είναι μια ακόμα άσχημη μέρα, η οποία θα περάσει όπως πέρασαν και οι υπόλοιπες.

Σε αυτό το γράμμα λοιπόν θέλω να σου θυμίσω το πόσο δύναμη και μεγαλείο ψυχής κρύβεις μέσα σου. Εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι είσαι ένα άβουλο άτομο που παρασύρεται και κυριολεκτικά κρέμεται από τους άλλους για να μπορεί να είναι καλά, αλλά έχεις και μια άλλη πλευρά σου καλά κρυμμένη. Είναι η πλευρά σου που μπορεί να βρει την ομορφιά, ακόμα και στην πιο δύσκολη κατάσταση που τυχαίνει να είσαι. Είναι η πλευρά σου που και την πιο άσχημη μέρα, μπορεί να την κάνει όμορφη αν εστιάσει σε άλλα κομμάτια της. Είναι εκείνη η πλευρά που ξέρει να εκτιμάει το καλό που της δίνεται και να μην μένει στο αρνητικό που μπορεί να συμβαίνει παράλληλα.

Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι τις άσχημες μέρες μόνο εσύ μπορείς να τις κάνεις όμορφες, με ένα γέλιο, με μια θετική σκέψη, ακόμα και με μια επίσκεψη σε ένα αγαπημένο πρόσωπο. Εσύ είσαι που διαλέγεις αν θέλεις να συνεχίσεις να ζεις μια άσχημη μέρα ή θες να προσπαθήσεις να την αλλάξεις και να την κάνεις διαφορετική και πιο όμορφη. Μπορείς να έχεις τον έλεγχο της κατάστασης, αρκεί να το πιστέψεις. Γιατί αν δεν πιστεύεις το οτιδήποτε, τότε αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Αν όμως πιστεύεις ότι μπορείς να επηρεάσεις τις καταστάσεις γύρω σου, με ένα “μαγικό” τρόπο αλλάζουν τα πράγματα.

Ο άνθρωπος που έχει μάθει να βρίσκει χρώμα μέσα στην μαυρίλα, μπορεί πιο εύκολα να κάνει τις άσχημες μέρες πιο όμορφες, να απαλύνει τις άσχημες στιγμές και να τις κάνει πιο υποφερτές, αλλά και να βρει την μαγεία μέσα στην ρουτίνα. Εύκολο το να σηκώνεις τα χέρια ψηλά και να λες ότι είναι πάνω από τις δυνάμεις σου να αλλάξεις τα πράγματα. Το πιο δύσκολο, αλλά και ταυτόχρονα το πιο μαγικό είναι να πιστέψεις ότι μπορείς να έχεις τον έλεγχο της ζωής σου και να μπορείς να βρεις την αχτίδα μέσα στην βαρυσυννεφιά.

Μπορείς να τα καταφέρεις. Αν κάποια μέρα νιώθεις να το ξεχνάς, βάλε αυτό το γράμμα κάπου που να μπορείς να το διαβάζεις και να το υπενθυμίζεις σε εσένα. Το αξίζεις!”

sizefxi.gr

Mama Ponao

Mama Ponao

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη