Ημερολόγιο Εγκυμοσύνης: 1η Εβδομάδα.

25 Mar, 2017 | ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ

Τι συμβαίνει στο σώμα σας;

Υπολογίζουμε την ημερομηνία τοκετού προσθέτοντας 40 εβδομάδες (280 ημέρες) στην πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου. Αυτό σημαίνει ότι τις πρώτες 2 εβδομάδες της ‘εγκυμοσύνης’ δεν έχει γίνει ακόμα η σύλληψη.

Η περίοδός σας έχει ήδη αρχίσει, αλλά εσείς επιθυμείτε να προσπαθήσετε να μείνετε έγκυος. Η γενική υγεία σας παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο εύκολα θα το επιτύχετε αλλά και στην υγεία του παιδιού σας. Είναι λοιπόν ώρα να αρχίσετε να αναπτύσσετε υγιεινές συνήθειες, αν δεν το έχετε ήδη κάνει.

Δίαιτα: Είναι σημαντικό να τρώτε καλά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνη, τόσο για τον εαυτό σας, όσο και για το έμβρυο. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για την δίαιτα στην εγκυμοσύνη στο ειδικό άρθρο.

‘Ασκηση: Η διατήρηση της φόρμας σας θα σας διευκολύνει ιδιαίτερα, τόσο στην διάρκεια των εννέα μηνών της εγκυμοσύνης, όσο και στον τοκετό. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για την άσκηση στην εγκυμοσύνη στο σχετικό άρθρο.

Ξεκούραση: Φροντίστε να κοιμάστε σωστά αυτό το διάστημα καθώς αργότερα, κατά την εγκυμοσύνη, μπορεί να σας είναι πιο δύσκολο.

Βιταμίνες: Παρόλο που δεν είστε ακόμα έγκυος, σας προτείνουμε να λαμβάνετε κάποιο συμπλήρωμα βιταμινών ακόμα και τρείς μήνες πριν τη σύλληψη. Είναι η κατάλληλη στιγμή, λοιπόν, να ξεκινήσετε με συμπλήρωμα φολικού οξέως και να φροντίσετε ώστε οι τροφές σας να είναι πλούσιες σε σίδηρο και ασβέστιο.

Κάπνισμα, Αλκοόλ, Ναρκωτικές ούσιες: Μπορούν να προκαλέσουν γενετικές ανωμαλίες, χαμηλό βάρος εμβρύου και πολλά άλλα προβλήματα στην εγκυμοσύνη. Σας συμβουλεύουμε να τα αποφεύγετε σε κάθε περίπτωση, ιδίως αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Φάρμακα (συνταγογραφούμενα ή μη): Η λήψη κάποιων φαρμάκων μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο έμβρυο. Επίσης, οι δόσεις άλλων φαρμάκων που σας έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός σας, πρέπει να τροποποιηθούν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αν είναι ανάγκη να λαμβάνετε κάποια φάρμακα, τώρα είναι η ώρα να το συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την καλύτερη αντιμετώπιση.

Τι συμβαίνει στο έμβρυο;

Κατά την πρώτη εβδομάδα του κύκλου σας έχετε ακόμα την έμμηνο ρύση.

Το σώμα σας ετοιμάζεται για μια νέα ωορρηξία, που θα απελευθερώσει ένα ωάριο – την αρχή του μελλοντικού σας εμβρύου!

Mama Ponao

Mama Ponao

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη