Ημερολόγιο Εγκυμοσύνης: 4η Εβδομάδα

15 Apr, 2017 | ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ

Τι συμβαίνει στο σώμα σας;
Την τέταρτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης γίνεται ακόμα η εμφύτευση. Θα ξεκινήσετε να παράγετε αυξημένες ποσότητες οιστρογόνων και προγεστερόνης που θα προκαλέσουν πολλές αλλαγές στο σώμα σας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Περίπου 6 εως 12 ημέρες μετά από την γονιμοποίηση, η β´ χοριακή θα έχει φτάσει σε τέτοια τιμή, που να μπορεί να ανιχνευτεί με το τεστ ούρων που γίνεται στο σπίτι. Αν το τεστ είναι θετικό, κλείστε ραντεβού για να επιβεβαιώσουμε το αποτέλεσμα. Μπορεί επίσης να αρχίσετε ήδη να νιώθετε και τα τυπικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης, συμπεριλαμβανομένης κούρασης, συχνοουρίας, πόνο στο στήθος και πρωινές ναυτίες.

Τι συμβαίνει στο έμβρυο;
Τα κύτταρα στην εμφυτευμένη βλαστοκύστη αρχίζουν να διαφοροποιούνται και να σχηματίζουν δομές με διαφορετικές λειτουργίες. Κάποιες από αυτές τις δομές περιλαμβάνουν τα τρία στρώματα που θα σχηματίσουν το έμβρυο (εκτόδερμα, μεσόδερμα και ενδόδερμα), ενώ άλλες προορίζονται για τον πλακούντα.

Το έμβρυο έχει το μέγεθος σπόρου σησαμιού. Κατά τα τελευταία στάδια της 4ης και τις αρχές της 5ης εβδομάδας, οι καταβολές των άκρων (χεριών και ποδιών) αρχίζουν να σχηματίζονται, αν και δεν είναι ακόμα ορατές.

Mama Ponao

Mama Ponao

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη