Ημερολόγιο Εγκυμοσύνης: 29η Εβδομάδα

15 Jun, 2020 | ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ

Τι συμβαίνει στο σώμα σας

Θα νιώσετε ότι παίρνετε περισσότερο βάρος τις επόμενες εβδομάδες από ό,τι έχετε στο παρελθόν καθώς το παιδί σας μεγαλώνει γρήγορα.

Θυμηθείτε ότι τα ενοχλητικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης – φαγούρα, ορατές φλέβες, αιμορροΐδες, ακράτεια ούρων, κράμπες στα πόδια – θα περάσουν με τον τοκετό. Μπορεί επίσης να νιώθετε ότι τα εσωτερικά σας όργανα συμπιέζονται. Και είναι γεγονός! Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσετε αυτές τις δυσκολίες είναι να τρώτε υγιεινά και τακτικά, να πίνετε πολλά υγρά, να διατηρείτε καλή στάση και να ξεκουράζεστε όποτε είναι δυνατόν.

Θυμηθείτε να μην αμελείτε τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα σιδήρου και ασβεστίου αυτό το τρίμηνο.

Τι συμβαίνει στο έμβρυο

Το έμβρυο έχει ύψος 38.6 εκατοστά και βάρος 1.1 κιλά.

Τα αισθητήρια όργανα του εμβρύου βελτιώνονται και είναι πια σε θέση να ρυθμίσει την θερμοκρασία του. Ο μυελός των οστών είναι τώρα ικανός να παράγει εξ’ ολοκλήρου τα ερυθρά αιμοσφαίρια του εμβρύου.

Τα πνευμόνια επίσης αναπτύσσονται αρκετά ώστε να αναπνέουν αέρα και τα νεφρα παράγουν και ελευθερώνουν στο αμνιακό υγρό περίπου ένα λίτρο ούρα την ημέρα.

Το έμβρυο γίνεται πιο ενεργό και μπορεί να δίνει δυνατότερες κλωτσιές και μπουνιές. Πρέπει να κινείται τουλάχιστον 10 φορές την ημέρα. Αν το παιδάκι σας κινείται λιγότερο, ειδοποιήστε τον γιατρό σας.
Gynomed.gr

Mama Ponao

Mama Ponao

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη