Κοιλιοπλαστική Πριν Την Παραλία

3 May, 2018 | ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Πλησιάζουν οι καλοκαιρινές διακοπές και όλο και περισσότερες γυναίκες αλλά και άνδρες ανησυχούν για την εμφάνιση τους στην παραλία. Πολλοί νιώθουν ότι το σώμα τους δεν είναι σε ιδανική κατάσταση, ιδίως στην περιοχή της κοιλιάς, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε εξαντλητικές δίαιτες ή σε υπερβολική γυμναστική. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι απογοητεύονται καθώς δεν βλέπουν σύσφιξη του δέρματος στην περιοχή. Ο λόγος συνήθως είναι η χαλαρότητα που έχει το κοιλιακό τοίχωμα εξαιτίας εγκυμοσύνης ή λόγω μεγάλης απώλειας βάρους.

 

Λύση σ’αυτό το πρόβλημα της κοιλιάς σε άνδρες και γυναίκες μπορεί να δώσει η πολύ δημοφιλής επέμβαση πλαστικής κοιλιάς, η κοιλιοπλαστική. Σε μια κοιλιοπλαστική, ο πλαστικός χειρουργός επεμβαίνει για να αφαιρέσει την περίσσεια του δέρματος της κοιλιάς και να εφαρμόσει καλύτερη στήριξη στο μυικό κοιλιακό τοίχωμα. Βέβαια, στις περισσότερες φορές, υπάρχει και αφαίρεση λίπους κυρίως στην περιοχή κάτω από τον ομφαλό, όπως επίσης και απομάκρυνση της πλειονότητας των ραγάδων, όπου και όταν είναι εφικτό. Στόχος είναι το άτομο να αποκτήσει πιο σφικτή κι επίπεδη κοιλιά. Πολλές φορές η κοιλιοπλαστική συνδυάζεται και με λιποαναρρόφηση για καλύτερη διαμόρφωση των γραμμών του σώματος.

 

Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να εξετάζει πάντα την ειδίκευση και την εμπειρία του πλαστικού χειρουργού στη συγκεκριμένη επέμβαση. Θα πρέπει να ζητά φωτογραφίες πριν και μετά από παλαιότερα περιστατικά κοιλιοπλαστικής του πλαστικού χειρουργού. Επίσης, η επέμβαση θα πρέπει να γίνεται σε νοσοκομείο που να πληρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

 

Ιδανικός υποψήφιος για κοιλιοπλαστική

Κατάλληλος/η υποψήφιος/α για κοιλιοπλαστική είναι ένα υγιές άτομο, που εμφανίζει χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή της κοιλιάς, αλλά και διάταση των κοιλιακών τοιχωμάτων. Η χαλάρωση της περιοχής θα πρέπει να έχει σταθεροποιηθεί και να μην είναι σε φάση βελτίωσης. Πρακτικά, καλό είναι το βάρος να έχει σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον έξι μήνες. Πρέπει να τονιστεί ότι η κοιλιοπλαστική δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος και δεν απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος. Επίσης, ειδικά για τις γυναίκες, πρέπει να έχει περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος από την τελευταία εγκυμοσύνη, έτσι ώστε το σώμα να έχει επανέλθει πλήρως.

 

Διαδικασία κοιλιοπλαστικής

Η επέμβαση γίνεται σε νοσοκομείο με ολική νάρκωση. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές της κοιλιοπλαστικής ανάλογα με το πρόβλημα, το σωματότυπο και τις προσδοκίες. Ο πλαστικός χειρουργός, κάνοντας μια τομή, αφαιρεί όλο ή το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος και του λίπους της κοιλιάς που βρίσκεται κάτω από τον ομφαλό, με ειδική τεχνική, συμπλησιάζει και στηρίζει τους μύες της κοιλιάς, τεντώνει το δέρμα της κοιλιάς, επανατοποθετεί τον ομφαλό σε νέα θέση.

 

Μετά την κοιλιοπλαστική

Μετά την επέμβαση χρειάζονται ορισμένες ημέρες αποθεραπείας. Η επιστροφή στην εργασία εξαρτάται από το είδος της εργασίας. Ελαφριές εργασίες γραφείου μπορεί να πραγματοποιηθούν νωρίτερα από πιο απαιτητικές για το σώμα δουλειές και συνήθως είναι μία έως δυο εβδομάδες. Η επιστροφή στην γυμναστική μπορεί να γίνει μετά από περίπου 1,5 μήνα. Μετά την πλήρη αποθεραπεία, στην περιοχή της κοιλιάς θα μείνει μια ουλή, που όμως είναι δυσδιάκριτη λόγω της θέσης της και κρύβεται από το μαγιό ή το εσώρουχο.

 

Τα άτομα που έχουν πραγματοποιήσει κοιλιοπλαστική συνήθως δείχνουν με αυτοπεποίθηση το σώμα τους στην παραλία, και είναι πολύ ικανοποιημένα από τη “νέα” γραμμή της κοιλιάς τους.

athanasioschristopoulos.com

 

Mama Ponao

Mama Ponao

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη