Υλικά για 3 μερίδες:
1️⃣ 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα
2️⃣ 250 γρ. μανιτάρια λευκά
3️⃣ 1 κρεμμύδι
4️⃣ 80 γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
5️⃣ 2 κ.σ ελαιόλαδο
6️⃣ 1 χουφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
7️⃣ 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
8️⃣ 1/4 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
9️⃣ 1/4 κ.γ. κουρκουμά
🔟 αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
✅ Αναμειγνύουμε το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά με 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
Αλείφουμε με την πάστα το κοτόπουλο και αφήνουμε στην άκρη.
✅ Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο
✅ Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα και τον μαϊντανό.
Αλατοπιπερώνουμε.
✅ Ανοίγουμε με μαχαίρι μια τσέπη σε κάθε στήθος και γεμίζουμε με το 1/3 του μείγματος.
✅ Θωρακίζουμε και από τις δύο πλευρές το κοτόπουλο στο τηνάνι μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 25 λεπτά
✅ Σερβίρουμε με άφθονη σαλάτα ή λίγη βραστή πατάτα.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 1 γεμιστό φιλέτο:
Ενέργεια: 389 kcal
Υδατάνθρακες: 7, 7 γρ.
Πρωτεΐνη: 64,8 γρ.
Λιπαρά: 13,1 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 3,7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2 γρ.
0 Comments