Πρακτικές Οδηγίες Για Εύκολη Προσαρμογή Στο Σχολείο

15 Sep, 2019 | ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Έχετε ήδη αφιερώσει πολύτιμο χρόνο στο να προετοιμάσετε το μικρό σας ψυχολογικά για την ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον. Και παρόλο που ουσιαστικά χαίρεστε που η ζωή του θα είναι πλέον γεμάτη με γνώσεις και νέους φίλους, κάπου μέσα σας η καρδιά σκιρτάει για το πόσο εύκολα θα προσαρμοστεί και το πώς θα βιώσει την ημέρα του μακριά σας. Ας δούμε όμως μαζί ορισμένες χρήσιμες πρακτικές συμβουλές, που θα διευκολύνουν την προετοιμασία του!

Το σημαντικότερο βήμα είναι η σωστή οργάνωση.. και όχι την τελευταία στιγμή! Πείτε στo παιδί να προετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ την τσάντα του με όλα τα απαραίτητα για τα μαθήματα της επόμενης μέρας και ελέγξτε τη μαζί του για τυχόν παραλείψεις. Επίσης, διαλέξτε μαζί από το βράδυ τα ρούχα που θα φορέσει το επόμενο πρωί. Στο τέλος της ημέρας χαλαρώστε το με ένα ζεστό μπανάκι και αποφύγετε να ανοίξετε την τηλεόραση, ώστε το παιδί να μπει αρμονικά στη ρουτίνα του ύπνου και το πρωινό ξύπνημα να γίνει όσο το δυνατόν ευκολότερο.

Το πρωί προσπαθήστε να ξυπνήσετε πρώτοι, ώστε να δώσετε το καλό παράδειγμα, αλλά και να προετοιμάσετε ένα καλό πρωινό ουσιαστικής σημασίας, τόσο για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, όσο και την για την απόκτηση σωστών διατροφικών συνηθειών. Τακτοποιήστε έγκαιρα τις δικές σας εκκρεμότητες και αφιερώστε στη συνέχεια τον υπόλοιπο χρόνο σας στο ξύπνημα του παιδιού.
Αποφύγετε να φωνάζετε από το δίπλα δωμάτιο και προτιμήστε να πάτε στο δωμάτιό του για να το ξυπνήσετε, με ήρεμο τρόπο. Να γνωρίζετε επίσης, ότι ένα από τα πιο όμορφα δώρα για το παιδί και σύμμαχός σας στο πρωινό του ξύπνημα είναι το ξυπνητήρι! Στα μεγαλύτερα παιδιά, τα οποία είναι σε θέση να το χρησιμοποιήσουν, ενισχύεται το αίσθημα υπευθυνότητας και το ξύπνημα γίνεται ευκολότερο. Επίσης, μία έξυπνη ιδέα είναι να προγραμματίζετε το ξυπνητήρι να χτυπήσει λίγο νωρίτερα, ώστε να δώσετε στο παιδί λίγο χρόνο παραπάνω για το αγαπημένο του χουζούρεμα..
Στις πολύ δύσκολες στιγμές χρησιμοποιήστε ένα κρυφό ατού, πχ ένα γλύκισμα που γνωρίζετε ότι αρέσει στο παιδί και το οποίο ίσως αποτελέσει ένα γερό κίνητρο για να σηκωθεί από το κρεβατάκι του και να προχωρήσει στις βασικές ενέργειες προετοιμασίας.

Προσοχή όμως: το κίνητρο αυτό δεν πρέπει να είναι ο κανόνας, αλλά μια έκτατη λύση για κάποια πολύ δύσκολα πρωινά, όταν τίποτε άλλο δεν λειτουργεί… Και βέβαια να γνωρίζετε, ότι όλες οι προσπάθειές σας για ένα άμεσο ξύπνημα θα είναι άσκοπες, στην περίπτωση που το μικρό σας έχει καθυστερήσει να πέσει για ύπνο το προηγούμενο βράδυ! Να γνωρίζετε επίσης, ότι κάποιες εναλλακτικές μέθοδοι όπως η Ομοιοπαθητική, αποτελούν ένα σημαντικό όπλο, που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το πρωινό ξύπνημα στα παιδιά. Ο οργανισμός «φορτίζει» σταδιακά τις μπαταρίες του και λαμβάνει την απαραίτητη ενέργεια, ώστε να ανταπεξέλθει καλύτερα σε στρες όπως το… πρωινό ξύπνημα!
kosmarikou.gr

Mama Ponao

Mama Ponao

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη