ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες: 4
- 1 κιλό Ψάρι
- ½ κιλό (κομμένες φέτες) Πατάτα(ες)
- 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- 2 Κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- μπόλικο μαϊντανό
- Σκόρδο
- 3-4 Ντομάτες
- Φύλλα δάφνης
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Τα φρέσκα ψαριά τα καθαρίζετε, τα πλένετε και τα αλατίζετε (τα κατεψυγμένα πρώτα τα ξεπαγώνετε).
- Κατόπιν κόβετε πολύ κρεμμύδι φέτες και το βάζετε σ’ ένα ταψί με λάδι να τσιγαριστεί.
- Το σβήνετε με τη διαλυμένη τομάτα και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, μερικά σκόρδα ψιλοκομμένα, φύλλα δάφνης, λίγο νερό και τα αφήνετε να βράσουν καλά, λίγο πριν βράσει η σάλτσα ρίχνετε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Κατόπιν παίρνετε το ταψί, στρώνετε τη σάλτσα και τοποθετείτε πρώτα τις πατάτες αφού τις έχετε καθαρίσει και κόψει φέτες.
- Στη συνέχεια στρώνετε τα ψάρια με τη σειρά.
- Σε κάθε μερίδα ψαριού ρίχνετε και 2-3 φέτες ντομάτα και τα βάζετε στο φούρνο να ψηθούν.
ΣΗΜ.: Μαρίδα, σαρδέλα, γαύρος και όλα τα αφρόψαρα γίνονται πλακί.
0 Σχόλια