Θεραπείες Laser Μετά Το Καλοκαίρι – Για Ανεπιθύμητη Τριχοφυΐα Και Δυσχρωμίες

24 Oct, 2019 | ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Α. ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ LASER ΓΙΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΤΡΙΧΟΦΥΙΑ

Το επόμενο βήμα μετά το καλοκαίρι, καθώς το μαύρισμα αρχίζει να ξεθωριάζει, αποτελεί η έναρξη συνεδριών Laser με Αλεξανδρίτη για γρήγορη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Έτσι το ξύρισμα, το κερί ή οι αποτριχωτικές κρέμες (όλες προσωρινοί μέθοδοι αποτρίχωσης), θα αποτελέσουν παρελθόν.

Πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με Laser Alexandrite τελευταίας γενιάς είναι:

  • Κατάλληλη για κάθε περιοχή του σώματος με «ανεπιθύμητη» τριχοφυΐα
  • Έλλειψη πόνου και τραυματισμών σε σχέση με άλλες μεθόδους αποτρίχωσης
  • Βάζει τέλος στη θυλακίτιδα και χαρίζει ένα βελούδινο δέρμα
  • Δρα επιλεκτικά, με ακρίβεια, γρήγορα και με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα
  • Ασφαλής και αποτελεσματική ακόμα και σε ευαίσθητες περιοχές
  • Εφαρμόζεται βάσει αυστηρών ιατρικών πρωτοκόλλων
  • Εξοικονομεί χρόνο και χρήματα
  • Αποτελεί την πιο προηγμένη μέθοδο αποτρίχωσης και τη μοναδική εγκεκριμένη από τον FDA.

Πώς δρα το Laser στην αποτρίχωση;

Η αποτρίχωση με Laser, αφορά γυναίκες και άντρες και μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές του σώματος και στο πρόσωπο, με ασφάλεια. Η ενέργεια από το Laser Alexandrite στοχεύει στα μελανοφόρα κύτταρα των τριχών και με μήκος κύματος στα 755 nm απορροφάται επιλεκτικά στο μέγιστο από τη μελανίνη.
Η επακόλουθη αύξηση της θερμοκρασίας στους θύλακες των τριχών έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή των κυττάρων που είναι υπεύθυνα για την επανέκφυσή τους, χωρίς να καταστρέφεται η επιδερμίδα και ο περιβάλλον ιστός. Το αποτέλεσμα είναι μία καθαρή επιδερμίδα χωρίς τρίχες και χωρίς το φόβο δημιουργίας θυλακίτιδας (φλεγμονή που εμφανίζεται ως σπυράκια, κύστες, από τις τρίχες που εγκλωβίζονται στο δέρμα συνήθως μετά την αποτρίχωση με ξυράφι, χαλάουα κα).

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Το Laser επιτυγχάνει μόνιμη μείωση του αριθμού των τριχών που αναπτύσσονται σε μια περιοχή. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία έχουμε μείωση της τριχοφυΐας, ενώ οι τρίχες γίνονται πιο απαλές, ανοιχτόχρωμες και μαλακές. Επειδή όμως οι τρίχες αναπτύσσονται σε 3 φάσεις είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθούν μόνιμα όλες σε μια δεδομένη περιοχή με μια και μόνη συνεδρία. Έτσι θα χρειαστούν παραπάνω από μια συνεδρίες. Τα αποτελέσματα μετά το τέλος των συνεδριών με Laser Alexandrite είναι άψογα.

Πόσο κοστίζει η αποτρίχωση με το Laser;

Το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα με την περιοχή που πρόκειται να υποβληθεί σε αποτρίχωση. Μια συζήτηση με τον ιατρό είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθορίσετε πόσες συνεδρίες θα απαιτηθούν και πόσο θα είναι το συνολικό κόστος.

Β. ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ LASER ΓΙΑ ΔΥΣΧΡΩΜΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ (KHΛΙΔΕΣ – ΠΑΝΑΔΕΣ)

Μετά το καλοκαίρι οι επιπτώσεις από την έκθεση στον ήλιο γίνονται ολοένα και πιο εμφανείς. Οι βλάβες της φωτογήρανσης αρχίζουν να εκδηλώνονται με δυσχρωμίες, αλλάζοντας την υφή του δέρματος. Ο δερματολόγος έχει πλέον στη διάθεσή του εκτός από τις κλασσικές θεραπείες και τη βοήθεια των μοντέρνων μηχανημάτων Laser, όπως το CO2 Laser, Fractional CO2 Laser και το Laser Alexandrite.

Τρόποι θεραπείας για κηλίδες:

CO2 Laser: Επιτυγχάνεται η εντοπισμένη εξάλειψη των καστανόφαιων κηλίδων αφήνοντας ανέπαφο το γύρω υγιές δέρμα. Η επούλωση των επιφανειακών διαβρώσεων είναι τάχιστη και δεν αφήνει σημάδια.

Fractional CO2 Laser: Χάρη στον ιδιαίτερο τρόπο δράσης του, μας επιτρέπει να αφαιρούμε μελαγχρωματικές βλάβες τόσο στις ανώτερες στιβάδες της επιδερμίδας όσο και στο βαθύτερο χόριο, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται ανάπλαση δέρματος μέσω της παραγωγής νέου κολλαγόνου και ελαστίνης, δίνοντάς του νεανικότερη όψη.

Alexandrite Laser: Πολύ καλή τεχνική, αφήνει ανέπαφο το υγιές δέρμα και η επούλωση των βλαβών είναι πολύ γρήγορη.

Ο έμπειρος δερματολόγος θα προτείνει τη σωστή αντιμετώπιση, το είδος του Laser, καθώς και το πρωτόκολλο θεραπείας (τις εντάσεις του μηχανήματος και τον αριθμό συνεδριών που θα χρειαστούν).

dermaesthetics.gr

Mama Ponao

Mama Ponao

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη