Λαμπερό Δέρμα Τα Χριστούγεννα

10 Dec, 2018 | ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Μια λαμπερή και ανανεωμένη επιδερμίδα είναι επιθυμία όλων των γυναικών ανεξάρτητου ηλικίας. Τα πρώτα σημάδια γήρανσης του δέρματος όμως, εμφανίζονται από πολύ νωρίς και η διάθεση των γυναικών ειδικά εν όψη Χριστουγέννων για γρήγορη ανανέωση είναι μεγάλη.

Βέβαια ένα όμορφο δέρμα προϋποθέτει συνεχή φροντίδα και ενυδάτωση και όχι αυτή της τελευταίας στιγμής.

Θα πρέπει καθημερινά ανεξάρτητου ηλικίας να αφιερώνουμε τον απαραίτητο χρόνο για την περιποίηση μας. Αυτό σημαίνει απαραιτήτως ενυδατική κρεμά ημέρας με δείκτη προστασίας, κάποιο peeling ή μάσκα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και εννοείται καλό ντεμακιγιάζ πριν από την κρεμά νυκτός.

Με τις γιορτές να πλησιάζουν όμως, ο λαμπερός εαυτός μας πρέπει να βγει στην επιφάνεια και να αναδείξει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μας κάνουν ξεχωριστές. Συγκεκριμένοι τρόποι για να το πετύχουμε άμεσα και γρήγορα είναι οι έξης:

Στα 20:

Αυτά που χρειάζεται η επιδερμίδα είναι σαφώς πιο λίγα και απλά. Ένας βαθύς καθαρισμός προσώπου θα δώσει κατευθείαν φωτεινότητα στο δέρμα και μια απαλή αίσθηση φρεσκάδας και αναζωογόνησης. Ο καθαρισμός είναι ένα βασικό όπλο στα χεριά της δερματολόγου για να διατηρήσει την υγεία της επιδερμίδας ή για να επιταχύνει την θεραπεία ενός δέρματος με ακμή.

Είναι απαραίτητος για την απομάκρυνση περιττού σμήγματος αλλά και των ρύπων που φράζουν τους πόρους του δέρματος μας. Όταν οι πόροι μας είναι μπλοκαρισμένοι με σμήγμα χάνεται ένας βασικός δρόμος από τον οποίο περνάνε οι θρεπτικές ουσίες των καλλυντικών προς το βάθος της επιδερμίδας για να δράσουν, άρα δεν δρα καλά μια κρεμά όσο ακριβή και αν είναι. Όταν επίσης μαζεύονται σμήγμα και νεκρά κύτταρα στο πρόσωπο τότε αυτό γίνεται θαμπό, ανάγλυφο και μπορεί να βγάλει εύκολα σπυράκια.

Όσον αφορά τα ευαίσθητα δέρματα μπορούμε να κάνουμε τον καθαρισμό με ένα ενδημικό peeling ή ένα peeling γαλακτικού οξέος για να διώξουμε απλώς τα νεκρά κύτταρα.

Ως συνεχεία του καθαρισμού ένα peeling με οξέα φρούτων θα ομαλοποιήσει την επιφάνεια της επιδερμίδας και θα ενισχύσει την αντοχή της.

Επιπλέον στοιχειά που θα χαρίσει το peeling είναι το ότι βελτιώνεται το χρώμα του δέρματος δίνοντας του τη φυσιολογική του φρεσκάδα ενώ παράλληλα αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα που δίνουν στο δέρμα κουρασμένη όψη.

Στα 30:

Καλό θα ήταν και εδώ να ξεκινήσει η περιποίηση από ένα βαθύ καθαρισμό που θα προετοιμάσει το πρόσωπο.

Στη συνεχεία απαραίτητο θα ήταν να γίνει κάποιο peeling με οξέα φρούτων είτε dermabrasion (μηχανική δερματοαπόξεση). Το peeling αυτό θα δώσει μια γενική αναζωογόνηση στο δέρμα σε βάθος για μια υγιή, ελαστική, και ευχάριστη επιδερμίδα. Επίσης σε αυτές τις ηλικίες θα μπορούσε να γίνει μεσοθεραπεία με βιταμίνες με χρήση dermapen ή roller, οι όποιες θα προστατεύσουν τα κύτταρα από τη δράση των ελεύθερων ριζών και θα κάνουν αισθητά πιο σφριγηλή την επιδερμίδα. Πολύ καλά αποτελέσματα έχει και η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ η όποια έκτος από την ύφη του προσώπου μπορεί να βελτιώσει και τις λεπτές ρυτίδες που πιθανόν υπάρχουν.
Για ακόμα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα θα ήταν ιδιαιτέρως ωφέλιμη μια θεραπεία ενυδάτωσης με υαλουρονικό οξύ. Είναι μια αντιρυτιδική θεραπεία εμπλουτισμένη με ολιγοπεπτίδια που βοηθούν στην παράγωγη κολλαγόνου και ελαστίνης.

Στα 40 και άνω:

Η προετοιμασία πρέπει να είναι πιο εντατική και συστηματική ώστε να έχουμε εμφανή αποτελέσματα την ημέρα των Χριστουγέννων.

Καθ’ ότι το δέρμα είναι πιο επιβαρυμένο και κουρασμένο θα πρέπει να γίνει συνδυασμός θεραπειών.

Σημαντικός και πάλι ο βαθύς καθαρισμός που θα δώσει άριστο αποτέλεσμα σε συνδυασμό με φυτικά ή χημικά peelings. Στη συνέχεια, για την αντιμετώπιση των ρυτίδων το Botox,τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως και το laser ανάπλασης είναι η καλύτερη επιλογή για άμεσα αποτελέσματα. Η θεραπεία βεβαίως θα επιλεχθεί με βάση τη μορφή της ρυτίδας, τον τύπο του δέρματος, καθώς και εάν συνυπάρχουν ευρυαγγείες, πανάδες ή ουλές.

Για περισσότερη λάμψη μπορούμε να κάνουμε μια θεραπεία ενυδάτωσης με χαβιάρι για πλούσια θρέψη, αφού οι βιταμίνες που εμπεριέχονται στο χαβιάρι αποδίδουν στο ώριμο δέρμα που είναι ταλαιπωρημένο και αφυδατωμένο. Ως συνέχεια της θεραπείας μια ενυδάτωση με χρυσό θα δώσει εξτρά φωτεινότητα και θα δράσει συμπληρωματικά κατά των ρυτίδων.

Και…

Επειδή το πέρασμα του χρόνου γίνεται πολύ γρήγορα, μην αφήσετε αυτά τα Χριστούγεννα να περάσουν έτσι… Γιατί η ομορφιά δεν έχει ηλικία και η παρατεταμένη νεότητα δεν είναι απλώς θέμα τύχης…

 

Είτε έχετε κάποιο δερματολογικό πρόβλημα, είτε όχι, η επικοινωνία με τη δερματολόγο σας μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε πόσες εναλλακτικές επιστημονικές προσεγγίσεις υπάρχουν για να βελτιώσετε και να διατηρήσετε την υγεία του δέρματός σας, σε κάθε ηλικία!

dermaesthetics.gr

Mama Ponao

Mama Ponao

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη