Αγάπη Άνευ Όρων…Το Μεγάλο Στοίχημα Για Εμάς Και Τα Παιδιά Μας

14 Dec, 2019 | ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ

Αγάπη άνευ όρων”: Φράση ειπωμένη και γραμμένη πολλές φορές. Γνωρίζουμε την πραγματική της έννοια ή συχνά μένουμε στο πώς την έχουμε ερμηνεύσει εμείς ή οι άλλοι άνθρωποι γύρω μας; Πολλές, διάσπαρτες και κάποιες φορές χαοτικές σκέψεις συνοδεύουν τη φράση αυτή όταν την φέρνουμε στο νου μας.

Το να μην ξέρεις τι σημαίνει αγάπη και αγαπώ, κάνει ακόμα πιο δύσκολο το να καταλάβεις τι σημαίνει άνευ όρων αγάπη. Η αγάπη είναι βίωμα, είναι στιγμές, είναι πολλά συναισθήματα μαζί. Την αγάπη την βιώνεις και την ενσωματώνεις από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα της ζωής σου όταν έξω από τον φιλόξενο και ασφαλή χώρο της μήτρας, η μητέρα σου σε πιάνει στην αγκαλιά της και σε κρατά σφιχτά και ζεστά για να σου πάρει όλον τον φόβο που σου έχει προκαλέσει η γέννα και η μετάβαση από την ενδομήτριο στην εξωμήτριο ζωή.
Στην πορεία και στη συνέχεια της ζωής, την αγάπη στην δείχνουν οι γονείς με κάθε τρόπο. Σου ικανοποιούν εγκαίρως και επαρκώς όλες σου τις ανάγκες και προσπαθούν να διαχειρίζονται και να αντέχουν την ματαίωση από τις επιθυμίες σου που δεν μπορούν να εισακουστούν και να ικανοποιηθούν.

Όταν τα παραπάνω όχι μόνο δεν γίνουν, αλλά το περιβάλλον που μεγαλώνει ένα παιδί είναι επικριτικό, απορριπτικό και πολλές φορές κακοποιητικό σε πολλά επίπεδα, τότε η έννοια και η αγάπη σαν βίωμα, δεν μπορεί να δημιουργήσει το δικό της αποτύπωμα με τον τρόπο που περιγράφηκε παραπάνω. Αν δεν έχεις αγαπηθεί γι΄αυτό που είσαι, πώς θα μπορέσεις να δώσεις κι εσύ με τη σειρά σου τη δική σου αγάπη; Όταν έχεις βιώσει αγάπη με πολύ αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις, τότε μαθαίνεις να αγαπάς κι εσύ με όρους και όχι άνευ όρων.

Αγαπάω άνευ όρων, σημαίνει ότι αγαπάω το άτομο που έχω απέναντι μου (παιδί, σύντροφος, φίλος) όπως ακριβώς είναι. Δεν θέλω να τον αλλάξω για να τον αγαπώ, ούτε τον αγαπώ τις στιγμές μόνο που είναι όπως θα ήθελα να είναι. Αυτό είναι η άνευ όρων αγάπη και είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι τα παιδιά μας δεν είναι ρομποτάκια και όπως και εμείς έχουμε τις μέρες που δεν είναι και τόσο καλές, έτσι κι εκείνα δικαιούνται να έχουν τέτοιες μέρες!
Το πιο ουσιαστικό είναι να μπορούμε να τα νιώσουμε, να συνδεθούμε μαζί τους και να ξέρουν ότι μας έχουν δίπλα τους και όχι απέναντι τους σε όποια δύσκολη στιγμή περνάνε. Οι προσδοκίες είναι αυτές που τελικά μας απογοητεύουν. Αν καταφέρουμε να βαδίζουμε μέρα με τη μέρα και να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε θετικά σε όποια αλλαγή, έχουμε βάλει καλές βάσεις!
sizefxi.gr

 

Mama Ponao

Mama Ponao

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη