Αποφύγετε Τις “Παγίδες” Του Καλοκαιριού!

13 Jul, 2020 | ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Διαβάστε τι πρέπει να προσέχετε για να αποφύγετε κάποιες από τις πιο συχνές “παγίδες” του καλοκαιριού και να μην έχετε περιπέτειες με την υγεία σας, απολαμβάνοντας τις χαρές του ήλιου και της θάλασσας.

Προσοχή στην παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Εκτός από τον κίνδυνο εγκαυμάτων, η θερμοπληξία είναι συχνή στα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Μην πηγαίνετε μόνοι σας σε απόμερες παραλίες, καθώς αν χρειαστείτε βοήθεια, δε θα μπορέσει να σας βοηθήσει κάποιος.

Δεν πρέπει να αφήνετε ποτέ μικρά παιδιά χωρίς επίβλεψη στην παραλία, ή στην πισίνα.

Αν είστε κουρασμένοι, έχετε καταναλώσει αλκοόλ, ή αντιμετωπίζετε πρόβλημα υγείας, μην κολυμπάτε στα βαθιά, ειδικά σε μη οργανωμένες παραλίες.

Προσοχή στις βουτιές. Πριν κάνετε μία βουτιά, κοιτάξτε τι βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα και υπολογίστε το βάθος της. Από κακό υπολογισμό σε βουτιά άνθρωποι έχουν μείνει παράλυτοι και κάποιοι έχασαν τη ζωή τους.

Αποφύγετε τα τρόφιμα – παγίδες. Την περίοδο του καλοκαιριού, με τη ζέστη, τα τρόφιμα χαλάνε πιο εύκολα και έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να πάθετε δηλητηρίαση. Όταν τρώτε έξω ζητάτε το κρέας σας να είναι καλοψημένο και προσοχή στα γαλακτοκομικά προϊόντα, αν η γεύση τους είναι αλλοιωμένη.

Προσοχή στη θάλασσα αν έχετε πρόβλημα καρδιάς. Επειδή οι αυξημένες θερμοκρασίες και ο ήλιος μπορεί να καταπονήσουν την καρδιά σας και να επιβαρύνουν την καρδιακή σας λειτουργία αποφύγετε τα μπάνια τις μεσημβρινές ώρες, αν έχετε προβλήματα καρδιάς και μη βουτάτε απότομα, αλλά μπαίνετε σταδιακά στο νερό.

Προσοχή στα παιχνίδια στην παραλία. Αρκετοί μυοσκελετικοί τραυματισμοί γίνονται την περίοδο του καλοκαιριού.

Προσοχή στην οδήγηση, ειδικά σε άγνωστους επαρχιακούς δρόμους. Επίσης ο τραγικός συνδυασμός κατανάλωσης αλκοόλ και οδήγησης, αυξάνεται το καλοκαίρι.

Προσοχή αν λαμβάνετε φάρμακα. Επειδή τώρα το καλοκαίρι κάποια φάρμακα θέλουν προσοχή καθώς μπορεί να προκαλέσουν φωτοευαισθησία (αλλεργική αντίδραση στον ήλιο), συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν λαμβάνετε φάρμακα για κάποιο πρόβλημα υγείας για αυτό το ενδεχόμενο. Επίσης προσέχετε να μην αφήνετε τα φάρμακα στον ήλιο γιατί μπορεί να αλλοιωθούν. Διαβάζετε τις οδηγίες τους μήπως θέλουν ψυγείο.

Η περίοδος του καλοκαιριού είναι αρκετά ευχάριστη για τους περισσότερους ανθρώπους, ειδικά αν συνδυάζεται με διακοπές. Με λίγη προσοχή μπορούν να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, συχνά σοβαρά.
andreasmorakis.gr

 

Mama Ponao

Mama Ponao

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη