Εγκυμοσύνη: Αλλαγές Στον Τρόπο Ζωής

19 Jan, 2019 | ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ

Οι έγκυες έρχονται στο ιατρείο με διάφορες ερωτήσεις σχετικές με το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν, οι οποίες είναι σημειωμένες συνήθως στο μπλοκάκι τους. Οι γνώμες διίστανται μεταξύ γιατρών σε πολλά θέματα γι΄αυτό καθεμία πρέπει να ρωτάει το γιατρό της. Προσωπικά προτείνω αλλαγές σε συνήθειες που οδηγούν σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Πρέπει να αποφεύγουν το κάπνισμα, γιατί οι γυναίκες οι οποίες καπνίζουν έχουν συνήθως πρόβλημα στην πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και κυρίως αντιοξειδωτικών βιταμινών. Η κυριότερη παρενέργεια του καπνίσματος όμως είναι η μείωση της  παροχής οξυγόνου στο έμβρυο και έτσι τα νεογνά γυναικών που καπνίζουν γεννιούνται πολλές φορές πρόωρα, με μειωμένο σωματικό βάρος και με αυξημένο κίνδυνο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Πρέπει να αποφεύγουν το αλκοόλ, κάποια είδη άσκησης (μεγάλα βάρη, εγκυμονούν κίνδυνο κάκωσης), κάποια είδη τροφών (ωμά κρέατα), τα περισσότερα φάρμακα, την ακτινοβολία.

Καλό θα ήταν να μη συχνάζουν σε χώρους με πολύ κόσμο και μη καλά αεριζόμενους και να πλένουν συχνά τα χέρια τους για την αποφυγή ιώσεων.

Προτείνω η βαφή των μαλλιών να γίνεται μετά τη 13η εβδομάδα.

Τονίζω την ευεργετική δράση της ισορροπημένης διατροφής με υδατάνθρακες ολικής αλέσεως, φρούτα , λαχανικά, πρωτεΐνη, όσο το δυνατόν λιγότερη ζάχαρη και λιπαρά, άφθονο νερό, την αξία της φυσικής άσκησης, του ύπνου και της αισιόδοξης σκέψης.
drkoliopoulou.gr

Mama Ponao

Mama Ponao

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη