Είμαστε Ό,τι Τρώμε

8 Nov, 2017 | ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να συνειδητοποιήσουμε πως έχουμε την απόλυτη ευθύνη του εαυτού μας. Και όσο και αν ακούγεται απλό και δεδομένο αυτό, οι περισσότεροι δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει έγκαιρα και ρίχνουμε το φταίξιμο αλλού, ψάχνοντας δικαιολογίες για να αποφύγουμε τις ευθύνες μας και να αναλάβουμε δράση.
Επιλέγουμε πολλές φορές να μην αντιμετωπίσουμε πράγματα που μας ενοχλούν ή που μας βλάπτουν αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Και όταν έρχονται οι συνέπειες το ευκολότερο πράγμα είναι να πούμε πως φταίει άλλος.

Και αυτό παρατηρείται σε όλους τους τομείς. Είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας. Να έχουμε την ευθύνη του ευατού μας είναι το δυσκολότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε. Εύκολα λέει κάποιος, δεν φταίω εγώ αλλά εσύ που μου είπες να κάνω αυτό ή εκείνο. Βλέπω πολύ συχνά στη δουλειά μου ανθρώπους με διαταραγμένη ψυχολογία που δεν κάνουν τίποτε απολύτως γι αυτό βρίσκοντας δικαιολογίες πως τη μια φταίει η δουλειά, την άλλη η προσωπική ζωή, την άλλη τα παιδιά τους, αλλά το πρόβλημα τελικά είναι αυτό που υπάρχει μέσα στον καθένα και τον τρώει και δεν το αντιμετωπίζει. Δε υποτιμώ πως οι γύρω μας μας επηρεάζουν, αλλά το να μας καταβάλλει μια κατάσταση τόσο πολύ, δείχνει πως εμείς δεν κάνουμε απολύτως τίποτε να το βελτιώσουμε.

Είμαστε οι επιλογές μας. Πάντα έχουμε επιλογή, ακόμη και όταν νομίζουμε πως δεν έχουμε. Και φυσικά αυτό το βλέπουμε και στη διατροφή. Πολύς κόσμος περιμένει να αισθανθεί κάποιο σύμπτωμα για να αλλάξει διατροφικές συνήθειες. Αλλά τότε συχνά είναι αργά.

Έτσι λοιπόν, μια ισορροπημένη διατροφή πρέπει να έχει μέτρο. Όλα να περιλαμβάνονται και τίποτε να μην απαγορεύεται . Να υπάρχει έλεγχος της ποσότητας αναλόγως με την ηλικία, το σωματότυπο, τις πιθανές συνυπάρχουσες παθήσεις, την εργασία του καθενός. Να έχει ποικιλία, και οι τροφές να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένες, δηλαδή πιο κοντά στη φυσική τους μορφή.

Έχουμε την ευθύνη της επιλογής της υγείας μας. Να μην το ξεχνάμε!!

www.peptiko.com

Mama Ponao

Mama Ponao

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη