Γάλα Ξηρών Καρπών

8 Μάι, 2019 | ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υλικά:

1 Ποτήρι στεγνούς καρπούς για 2 ποτήρια γάλα

Εργαλεία:

Blender
Μεγάλο σουρωτήρι (να χωρά τουλάχιστον μισό λίτρο υγρό) ή τουλπάνι
κανάτα για το σούρωμα
Γυάλινο μπουκάλι για την αποθήκευση στο ψυγείο.

Καρποί που θέλουν 4-6 ώρες μούλιασμα:
Σουσάμι
Ηλιόσπορος
Κολοκυθόσπορος

Καρποί που θέλουν 8-12 ώρες μούλιασμα:
Αμύγδαλα
Φουντούκια

 

Διαδικασία:

Μουλιάζετε τους καρπούς για όσες ώρες χρειάζεται.
Πετάτε το νερό του μουλιάσματος και ξεπλένετε τους καρπούς.
Τους χτυπάτε αρκετά στο blender με το νερό. Σουρώνετε το υγρό στην κανάτα με το τουλπάνι.

Διατηρείται σε κλειστή κανάτα γυάλινη στο ψυγείο για 2-3 μέρες.

Οι καρποί δεν χρειάζεται να είναι αποφλοιωμένοι.
nataliadelikou.gr

Mama Ponao

Mama Ponao

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρχειοθήκη