Η Τεχνική Της Χαλάρωσης Στην Εγκυμοσύνη Και Στον Τοκετό

16 Feb, 2019 | ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ

Η χαλάρωση είναι πολύ σημαντική. Πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι η χαλάρωση σαν πρακτική στον τοκετό, τις βοήθησε να περάσουν ένα μεγάλο στάδιο χωρίς παυσίπονα. Λέγεται ότι 20 λεπτά χαλάρωσης ισοδυναμούν με 3 ώρες ύπνου.
Με τη χαλάρωση συνειδητοποιούμε, πως η αναπνοή μπορεί να μας ηρεμήσει. Καλό είναι να αφιερώνετε λίγο χρόνο για χαλάρωση καθημερινώς πριν τον ύπνο ή όταν νιώθετε πιεσμένη. Προσπαθήστε να αναπνέετε, αν είναι δυνατόν από τη μύτη, ρυθμικά, κοιλιακά και με παρατεταμένη εκπνοή, λίγο μεγαλύτερη σε διάρκεια από την εισπνοή.

Εξασκώντας τις αναπνοές σας μπορείτε να οραματίζεστε εικόνες ή να λέτε κάποιες φράσεις κατ΄επανάληψιν με θετικό μήνυμα (μάντρας).
<<Μπορώ να αναπνέω και να οραματίζομαι ένα μέρος που θα ήθελα ή έχω πάει ή πάλι μια κατάσταση στην οποία έχω βρεθεί ή θα ήθελα να βρεθώ. Για παράδειγμα, σκέφτομαι μια αμμώδη, γαλάζια ακρογιαλιά και αφήνω όλες τις αισθήσεις μου να συμμετέχουν. Νιώθω το αεράκι να μου χαϊδεύει τα μαλλιά, τη ζεστή άμμο στα πόδια μου, μυρίζω τη θάλασσα και ακούω τον ηρεμιστικό παφλασμό του νερού.
Οραματίζομαι μια χαρούμενη οικογενειακή στιγμή, ένα φιλί ή μια αγκαλιά, ένα μέρος που έχω πάει ή θέλω να πάω. Φαντάζομαι ένα χρώμα που μου αρέσει και καθώς εισπνέω μπαίνει στην κοιλιά μου, περιβάλλει το μωρό ου και πηγαίνει με κάθε αναπνοή σε διάφορα μέρη του σώματος μου. Εισπνέω και λέω μέσα μου ότι είμαι χαλαρή και ήρεμη. Εκπνέω και λέω ότι το μυαλό μου και το σώμα μου συνεργάζονται σα μια μονάδα, για να φέρω στον κόσμο το μωρό μου. Εισπνέω και παίρνω ενέργεια από μια ανώτερη πνευματική δύναμη. Εκπνέω και γίνομαι ένα με τη γη>>.

Αφεθείτε για λίγο να φανταστείτε οτιδήποτε άλλο σας κάνει να νιώθετε ήρεμες και ασφαλείς. Η αδειάστε το μυαλό σας από σκέψεις και επικεντρωθείτε μόνο στις αναπνοές σας.
Ο,τι βάζετε στο μυαλό σας επηρεάζει και το σώμα σας. Αυτή είναι μια από τις βασικές αρχές της νοερής απεικόνισης. Στο μυαλό μας φανταζόμαστε τα πράγματα, όπως θέλουμε να λάβουν χώρα στην πραγματικότητα.
Η χαλάρωση θα σας κάνει καλό στην εγκυμοσύνη και θα πρέπει να γίνει αυτόματη αντίδραση μέχρι τον τοκετό. Τότε Θα αφήσετε τον τοκετό να εξελίσσετε κι εσείς θα παραδοθείτε, αφού ξέρετε ότι δε γεννάτε με το μυαλό σας. Σκεφτείτε ότι έχετε ένα μυστικό κήπο. Η χαλάρωση θα σας βοηθήσει να πάτε εκεί, στην ώρα του τοκετού σας.
drkoliopoulou.gr

Mama Ponao

Mama Ponao

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη