Ημερολόγιο Εγκυμοσύνης: 23η Εβδομάδα

26 Aug, 2017 | ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ

Τι συμβαίνει στο σώμα σας;

Ως εδώ έχετε πάρει 3 με 5 κιλά. Μπορεί να έχετε μεγαλύτερη δυσκολία στον ύπνο καθώς σας δυσκολεύουν η συχνοουρία, οι καούρες, οι κράμπες στα πόδια όπως και το άγχος. Αλλά η ξεκούραση είναι σημαντική για εσάς και το παιδί σας.
Προσπαθήστε να βάλετε λίγο χαλαρωτική μουσική, να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να πιείτε ένα ζεστό ρόφημα χωρίς καφεΐνη. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να κοιμηθείτε με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σας για να σας ανακουφίσει από την πίεση.

Τι συμβαίνει στο έμβρυο;

Το έμβρυο έχει ύψος 28.9 εκατοστά και ζυγίζει κατά μέσο όρο 454 γραμμάρια. Συνεχίζει την εναπόθεση λίπους και την κατάποση αμνιακού υγρού Οι αισθήσεις της γεύσης, της ακοής και της αφής όλο και ωριμάζουν. Το βρεφικό χνούδι καλύπτει τώρα όλο το σώμα του εμβρύου και τα νύχια έχουν σχεδόν πλήρως σχηματιστεί.
Τις επόμενες εβδομάδες το έμβρυο θα διπλασιάσει σχεδόν το βάρος του.Τα οστάρια του αυτιού (η σφύρα, ο άκμωνας και ο αναβολέας) αρχίζουν να σκληραίνουν και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ακούσει.
Ο εγκέφαλος και τα άλλα σημαντικά όργανα του εμβρύου σας αναπτύσσονται γρήγορα. Το πάγκρεας, που βοηθάει να παραχθεί η ινσουλίνη, ωριμάζει ενώ εμφανίζονται και οι ιδρωτοποιοί αδένες.
Το έμβρυο κινείται πολύ αυτή την περίοδο και οι κινήσεις είναι έντονες. Μπορεί μάλιστα να αρχίσετε να τις νιώθετε ακουμπώντας το χέρι σας πάνω στην κοιλιά σας!

gynomed.gr

Mama Ponao

Mama Ponao

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη