Ημερολόγιο Εγκυμοσύνης: 24η Εβδομάδα

2 Sep, 2017 | ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ

Τι συμβαίνει στο σώμα σας;

Ανάμεσα στην 24η και την 28η εβδομάδα πρέπει να κάνετε την καμπύλη σακχάρου. Η εξέταση αυτή ελέγχει για τον διαβήτη κυήσεως, μια ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα σε εσάς και το παιδί σας. Αν η καμπύλη σας παρουσιάσει πρόβλημα, είναι πολύ σημαντικό να καταφέρετε να το ρυθμίσετε με την κατάλληλη δίαιτα και άσκηση.

Συνεχίστε την υγιεινή διατροφή, να λαμβάνετε τακτικά το σίδηρο και το ασβέστιο, να πίνετε αύθονα υγρά και να ξεκουράζεστε. Θα νιώθετε τις κινήσεις του εμβρύου και ίσως και να αρχίζετε να αναγνωρίζετε πότε κοιμάται.

Τι συμβαίνει στο έμβρυο;

Το έμβρυο έχει μήκος περίπου 30.5 εκατοστά και βάρος 567 γραμμάρια.
Στην μήτρα, τα πνευμόνια του παιδιού συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να εξασκούνται στην αναπνοή ‘εισπνέοντας’ αμνιακό υγρό. Τα πνευμόνια αρχίζουν να παράγουν επιφανειοδραστικό παράγοντα ‘surfactant’ που βοηθάει τις κυψελίδες να παραμένουν ανοιχτές. Αυτό είναι απαραίτητο για την αναπνοή του εμβρύου όταν αυτό αποχωριστεί την μήτρα και ξεκινήσει να αναπνέει αέρα.

Αν το παιδάκι γεννιόταν τώρα, τα πνευμόνια του έχουν αναπτυχθεί τόσο ώστε να του δώσουν μια ευκαιρία να επιβιώσει με πολύ ειδική φροντίδα σε πολύ εξειδικευμένη μονάδα εντατικής θεραπείας.
Τα χαρακτηριστικά του εμβρύου αρχίζουν να τελειοποιούνται και πλησιάζει όλο και περισσότερο την μορφή που θα έχει κατά την γέννηση. Οι μύες του συνεχίζουν να δυναμώνουν, τα οστά να σκληραίνουν, και τα διάφορα όργανα να αναπτύσσονται.

gynomed.gr

Mama Ponao

Mama Ponao

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη