Ημερολόγιο Εγκυμοσύνης: 14η Εβδομάδα

29 Feb, 2020 | ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ

Τι συμβαίνει στο σώμα σας

Αυτή την εβδομάδα, οι ορμονικές αλλαγές στο σώμα σας γίνονται πιο φανερές. Η μαύρη γραμμή στην κοιλιά γίνεται εντονότερη ενώ οι θηλές του στήθους γίνονται όλο και πιο σκούρες και μεγαλύτερες. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά καθώς το σώμα ετοιμάζεται για τον θηλασμό.

 

Τι συμβαίνει στο έμβρυο

Το μωρό σας έχει μέγεθος από 8.9 έως 10.2 εκατοστά ή το μέγεθος ενός λεμονιού και το βάρος του είναι 28.4 γραμμάρια.

‘Έχει αρχίσει να παράγει δικές στου ορμόνες καθώς ο θυρεοειδής ωριμάζει. Και άλλα συστήματα αρχίζουν να λειτουργούν, όπως το πεπτικό που εξασκείται στο να περνάει περιεχόμενο από το έντερο και το ουροποιητικό.

Αναπνέει επίσης αμνιακό υγρό με τα πνευμόνια του και έχει εμφανίσει μαλακά νύχια στα δαχτυλάκια του. Έχει αρχίσει να παράγει το δικό του αίμα από τον μυελό των οστών και αγγεία. Τα χέρια του συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να γίνονται όλο και ποιο λειτουργικά.

Καθώς τα μάτια και αυτιά συνεχίζουν να μετακινούνται προς την θέση τους, το στόμα έχει υποστεί μεγάλη ανάπτυξη. Οι μύες της κατάποσης δυναμώνουν και οι σιελογόνοι αδένες είναι πολύ ανεπτυγμένοι. Ο οισοφάγος, η τραχεία και ο λάρυγγας πρέπει να έχουν εμφανιστεί κατά το τέλος αυτής της εβδομάδας.
Gynomed.gr

Mama Ponao

Mama Ponao

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη