Ημερολόγιο Εγκυμοσύνης: 27η Εβδομάδα

30 May, 2020 | ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ

Τι συμβαίνει στο σώμα σας

Συγχαρητήρια! Αυτή η εβδομάδα είναι επιτέλους η αρχή του τρίτου τριμήνου!

Αυτό το τρίμηνο, το σώμα σας χρειάζεται ακόμα 450 θερμίδες την ημέρα. Αναμένουμε να πάρετε περίπου 4.5 έως 5.5 κιλά αυτό το τρίμηνο από τα οποία 3 έως 3.5 θα είναι του παιδιού. Θα συνεχίσετε να παίρνετε βάρος μέχρι την 36η – 37η εβδομάδα. Το βάρος αυτό θα κατανεμηθεί σε διάφορα σημεία του σώματός σας.
Όσο, πάντως, διατηρείτε υγιεινή και ισορροπημένη δίαιτα, το βάρος που θα πάρετε είναι υγιές και απαραίτητο για να συντηρήσετε το έμβρυο. Πείτε το στο γιατρό σας αν παίρνετε πιο πολύ ή πιο λίγο βάρος.

Το τρίτο τρίμηνο είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε τα σημάδια πρόωρου τοκετού που είναι οι επώδυνες συσπάσεις της μήτρας, πόνος στο κατώτερο μέρος της κοιλιάς και στην μέση και πίεση στην λεκάνη και τον κόλπο.

Σε αυτό το στάδιο ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει να καταγράφετε τις κινήσεις του παιδιού σας, όπως π.χ. πόσες κινήσεις κάνει σε μία ώρα ή πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνουν δέκα κινήσεις.

Τι συμβαίνει στο έμβρυο

Το έμβρυο έχει μήκος 36.6 εκατοστά και βάρος περίπου 907 γραμμάρια.

Η εμφάνισή του μοιάζει με την εικόνα που θα έχει όταν γεννηθεί και είναι απλώς πιο αδύνατο και μικρό. Η ακοή πρέπει να έχει ωριμάσει αρκετά για να ξεχωρίζει την φωνή σας και του συντρόφου σας.

Η ίριδα του ματιού έχει πλήρως σχηματιστεί. Η ανάπτυξη του εγκεφάλου επικεντρώνεται στον μετωπιαίο λοβό που έχει σχέση με την οπτική και ακουστική επικοινωνία. Το έμβρυο πρέπει να είναι ικανό να ξεχωρίζει αλλαγές στο φως. Αν ανάψετε ένα δυνατό φακό μπροστά στην κοιλιά σας μπορεί να το δείτε να απομακρύνεται από το φως.

Gynomed.gr

Mama Ponao

Mama Ponao

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη