Ημερολόγιο Εγκυμοσύνης: 34η Εβδομάδα

1 Aug, 2020 | ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ

Τι συμβαίνει στο σώμα σας

Ο γιατρός σας θα σάς συστήσει να μετράτε την πίεσή σας για να προληφθεί η περίπτωση προεκλαμψίας, μιας κατάστασης που χαρακτηρίζεται από αύξηση της πίεσης και αύξηση των πρωτεϊνών στα ούρα.

Κούραση, δυσκολία στον ύπνο και πόνοι σας βασανίζουν αυτή την εβδομάδα, αλλά το τέλος είναι κοντά!

Μπορεί να αγχώνεστε για τον τοκετό. Προσπαθήστε να το αποφύγετε και συγκεντρωθείτε στην υγεία σας και προσπαθήστε να ασκηθείτε όσο γίνεται περισσότερο.

Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, σκεφτείτε την προετοιμασία για την μεγάλη ημέρα. Για αρχή, μάθετε όσα μπορείτε για τον τοκετό. Διαβάστε βιβλία, ψάξτε στο internet και μαζέψτε όλες τις απορίες σας για να τις συζητήσετε με τον γιατρό σας.

Ο τοκετός έχει τρία στάδια. Το πρώτο, και συνήθως το πιο μεγάλο, είναι το στάδιο της διαστολής του τραχήλου, το δεύτερο είναι το στάδιο της εξώθησης του εμβρύου, και τρίτο είναι η έξοδος του πλακούντα.

Τι συμβαίνει στο έμβρυο

Το έμβρυο έχει ύψος 45 εκατοστά και βάρος περίπου 2300 γραμμάρια.

Το ανοσολογικό σύστημα συνεχίζει την ανάπτυξη του για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην ζωή έξω από την μήτρα.

Είναι σημαντικό να λαμβάνετε αρκετό ασβέστιο αυτή την εβδομάδα καθώς ο σκελετός σας έχει μεγάλες ανάγκες. Μην ξεχνάτε ότι το έμβρυο θα αντλήσει ασβέστιο ακόμα και από τα δικά σας οστά προκειμένου να επιτύχει την ανάπτυξή του. Συνεπώς, το συμπλήρωμα ασβεστίου είναι απαραίτητο!
Gynomed.gr

Mama Ponao

Mama Ponao

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη