Διαγωνισμός Μαμά Πονάω & Ελληνοεκδοτική

15 Feb, 2018 | ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Μαμά πονάω και οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική προσφέρουν σε 3 τυχερούς από ένα αντίτυπο του βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου «Το Χρυσαφένιο Κουκούτσι» σε εικονογράφηση της Μαριάννας Φραγκούλη.
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μπείτε στην κλήρωση:

Κάντε Like στην σελίδα Μαμά Πονάω

Κάντε Like στην σελίδα Ελληνοεκδοτική

Κάντε Public Share την φωτογραφία του διαγωνισμού

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα επικοινωνίας:

[contact-form-7 id=”2391″ title=”Διαγωνισμοί”]
Ο διαγωνισμός θα λήξει στις 28/02

Πρόκειται για μια γευστική ιστορία που με διασκεδαστικό τρόπο μαθαίνει στους μικρούς αναγνώστες να ξεχωρίζουν τις ωφέλιμες από τις βλαβερές τροφές για τον ανθρώπινο οργανισμό και τις συνέπειες της κακής διατροφής στην υγεία τους. Το βιβλίο αυτό έχει γραφτεί με σκοπό να δώσει στους γονείς χρήσιμες συμβουλές για το πώς να διαχειριστούν ένα παιδί που δεν τρώει εύκολα τα φρούτα, αλλά και να βοηθήσει το παιδί να αγαπήσει τη σωστή διατροφή και την άσκηση.

Ηρωίδα του βιβλίου είναι η μικρή Αγνή η οποία αγαπάει πολύ τα γλυκά και δεν τρώει ποτέ φρούτα. Τα φρούτα λοιπόν, αναλαμβάνουν δράση και αποφασίζουν να βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιο τους, για να σώσουν την υγεία της που βρίσκεται σε κίνδυνο. Για να πείσουν τη μικρή Αγνή να αλλάξει γνώμη και να αγαπήσει τα φρούτα, ζητούν τη βοήθεια του παππού της.

Τα παιδιά μέσα από την αφήγηση ανακαλύπτουν κρυμμένες αλήθειες για τις διατροφικές μας συνήθειες, ταυτίζονται με τις ιδιοτροπίες της ηρωίδας, αποκτούν πολύτιμες γνώσεις για το φυσικό περιβάλλον, καταλαβαίνουν τον σημαντικό ρόλο που παίζει το κάθε τι στη φύση και καταλήγουν να συμφιλιωθούν με αυτούς τους πράσινους «εχθρούς», τα φρούτα.

Το παραμύθι συμπληρώνεται με μια σύντομη μελέτη για την παχυσαρκία από την κυρία Μαρία Ψωμά, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών και ιατρό-βιοπαθολόγο, καθώς και με πολύτιμες συμβουλές διατροφής για παιδιά και γονείς από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο κυρία Πωλίνα Γιαννιώτη.

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνοεκδοτικής (Ιπποκράτους 82, 4ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου, με χορηγό επικοινωνίας το Μαμά πονάω.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Αγγελική Παππά, Ιδρύτρια “I love dyslexia” EFL school, Πρόεδρος 3DlexiaCosmos NPO
Δρ. Άννα Παρδάλη, Επιμελήτρια Παιδίατρος ΙΑΣΩ Παίδων
Δρ. Μαρία Ψωμά, ιατρός-βιοπαθολόγος παχυσαρκίας
Ο συγγραφέας μέσα από βιωματικά παιχνίδια δεξιοτήτων εξερευνά με τα παιδιά την αξία της υγιεινής διατροφής.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει διαδραστική αφήγηση – θεατρικό παιχνίδι βασισμένο στο βιβλίο από την ομάδα «Η Σταλίτσα και η παρέα της» Εμψυχώτριες: Στέλλα Πεφάνη (Σταλίτσα), Ειρήνη Λουδάρου, Σκηνοθετική επιμέλεια: Στέλλα Πεφάνη

Συμμετέχει:
Η Α ΄τάξη Δημοτικού Σχολείου των Πρότυπων Πειραϊκών Εκπαιδευτηρίων ΠΡΑΞΙΣ & ΠΡΑΞΕΙΣ, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Σάντυ Νικολούζου.

Μα όχι, τα φρούτα δεν μπορεί να είναι βαρετά… Τόσα χρώματα κι αρώματα, εξωτικά ονόματα! Μα κρύβουν και άλλα μυστικά που τα αποκαλύπτουν μόνο στα παιδιά που έχουν αγνή καρδιά…
Ελάτε να παίξουμε, να γευτούμε και να… ανακαλύψουμε «Το Χρυσαφένιο Κουκούτσι» μαζί με τη Σταλίτσα και την παρέα της!

nikos_zwi2d6ga

nikos_zwi2d6ga

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη