Μυκητίαση Νυχιών

9 Aug, 2018 | ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Τι είναι η μυκητίαση  των νυχιών;

Η μυκητίαση νυχιών είναι η ανάπτυξη μυκήτων στα νύχια των χεριών και των ποδιών. Τα κύρια συμπτώματα της μυκητίασης νυχιών είναι η δυσχρωμία, η αποκόλλησή τους από το υγιές δέρμα, η πάχυνση και η δυσάρεστη οσμή. Στην επιφάνειά τους εμφανίζονται άσπρες κηλίδες και κάτω από αυτή συσσωρεύονται ρυπαρές ουσίες. Εμφανίζεται συχνότερα στα νύχια των ποδιών, καθώς η υγρασία που αναπτύσσεται στο εσωτερικό των παπουτσιών ευνοεί την ανάπτυξη των μυκήτων.

 

Ποιοι παράγοντες ευνοούν την ανάπτυξη των μυκήτων στα νύχια;

Η υγρασία, η θερμότητα, το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, οι τραυματισμοί καθώς και η ελλιπής υγιεινή των νυχιών είναι μεταξύ των παραγόντων που ευνοούν την ανάπτυξη των μυκήτων. Επιπλέον, η μυκητίαση νυχιών εμφανίζεται συχνότερα σε ηλικιωμένα άτομα, σε πάσχοντες από διαβήτη, κυκλοφοριακές διαταραχές και προβλήματα στο ανοσοποιητικό. Πλήττει εξίσου άνδρες και γυναίκες. Αν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως οι μύκητες, είναι πιθανό να επεκταθούν και στα υπόλοιπα δάχτυλα.

Πώς θεραπεύεται η μυκητίαση νυχιών;

Για τη θεραπεία της μυκητίασης νυχιών χορηγούνται αντιμυκητιασικά φάρμακα που θα σας συστήσει η δερματολόγος. Τα φάρμακα μπορεί να είναι σε μορφή κρέμας ή χαπιών και περιέχουν δραστικές ουσίες όπως η τερμπιναφίνη, φλουκοναζόλη και η ιτρακοναζόλη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του νυχιού.

skinmed.gr

Mama Ponao

Mama Ponao

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη