Ο Σύγχρονος Άνδρας Καταφεύγει Στον Πλαστικό Χειρουργό Για Να Δείχνει Ανταγωνιστικός

29 May, 2023 | ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η “Αμερικανική Ακαδημία Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής”, που αποτελεί την μεγαλύτερη Ένωση πλαστικών χειρουργών παγκοσμίως, έκανε μελέτη σχετικά με την ολοένα και αυξανόμενη τάση των πλαστικών επεμβάσεων και διαδικασιών στους άνδρες.

Μπορεί μέχρι πριν 10-15 χρόνια το θέμα να ήταν “ταμπού” για τους άνδρες, πλέον όμως τα πράγματα αλλάζουν χρόνο με το χρόνο. Όλο και περισσότεροι άνδρες επισκέπτονται τα ιατρεία πλαστικών χειρουργών είτε για να διορθώσουν με πλαστική επέμβαση μια φυσική ατέλεια σε πρόσωπο ή σώμα, είτε για να κάνουν μια διαδικασία αντιγήρανσης. Σύμφωνα με τη μελέτη που έγινε σε 620 άνδρες στην Αμερική, ο σύγχρονος άνδρας θέλει να δείχνει νέος και ελκυστικός για να είναι ανταγωνιστικός τόσο στις προσωπικές του σχέσεις όσο και και στον επαγγελματικό στίβο.

Σύμφωνα με τη μελέτη:
• Ένας στους τρεις άνδρες είναι πολύ πιθανό να προβεί σε χειρουργική ή μη πλαστική επέμβαση.
• Το 45% των ανδρών δήλωσε ότι θα έκανε πλαστική επέμβαση για να νιώσει ο ίδιος καλύτερα, ενώ το 30% για να ικανοποιήσει την σύντροφό του.
• Περίπου ένας στους τέσσερις άνδρες θα έκανε κάποια διαδικασία αντιγήρανσης με κυριότερο λόγο τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητάς του στον εργασιακό χώρο.

Οι δημοφιλέστερες πλαστικές επεμβάσεις στους άνδρες
Το αισθητικό πρόβλημα που απασχολεί τους περισσότερους άνδρες είναι τα μαλλιά, με 2 στους 3 να δηλώνουν ότι η αλωπεκία είναι κάτι που τους ενοχλεί αρκετά καθώς και ότι σκέφτονται να προβούν μελλοντικά σε μεταμόσχευση μαλλιών. Το μπότοξ για τις ρυτίδες στο πρόσωπο και η βλεφαροπλαστική, για να διορθωθεί ένα βλέμμα κουρασμένο και γηρασμένο, περίπου 4 στους 10. Ο λαιμός και το πηγούνι απασχολεί λιγότερους, περίπου 2 στους 10 άνδρες.

Σύμφωνα με την μελέτη, στόχος αρκετών ανδρών είναι να κάνουν προληπτικά κάποια διαδικασία όπως ένα μπότοξ, παρά να αντιμετωπίσουν αργότερα τα πρώτα συμπτώματα της γήρανσης του δέρματος. Από περίπου 1 στους 3 άνδρες που θα έκαναν κάποια διαδικασία για να εμφανίζονται νεώτεροι, το 55% περίπου είναι στην κατηγορία 25-34, ενώ το 35% στην ηλικία 18-24.

Η πρόοδος της ιατρικής επιστήμης στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής χωρίς νυστέρι, με απλές διαδικασίες και προσιτό κόστος, έχει οδηγήσει στην πτώση του μέσου όρου ηλικίας έναρξης τέτοιων διαδικασιών και στους άνδρες. Όλο και περισσότεροι νέοι άνδρες βλέπουν το μπότοξ ως μια διαδικασία “ρουτίνας” για να διατηρήσουν το νεανικό τους δέρμα του προσώπου, καθώς επίσης προβαίνουν σε διάφορα πήλινγκ για να διατηρήσουν το δέρμα στην αρχική του κατάσταση, όπως επίσης και μεσοθεραπεία με υαλουρονικό για να το βοηθήσουν από την “καλοκαιρινή ταλαιπωρία” λόγω πχ. της ηλιοθεραπείας και της αφυδάτωσης.

Ένα από τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης της Αμερικανικής Ακαδημίας Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής είναι ότι η ασφάλεια της επέμβασης αποτελεί 1η προτεραιότητα για 1 στους 2 άνδρες. Απαραίτητη λοιπόν προϋπόθεση για τον άνδρα είναι η εμπειρία και εξειδίκευση του πλαστικού χειρουργού, οι πιστοποιήσεις του καθώς και η παρουσίαση προηγούμενων περιστατικών με φωτογραφίες πριν και μετά από την πλαστική επέμβαση.

athanasioschristopoulos.com

Βίκη Γραντζιώτη

Βίκη Γραντζιώτη

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη