Πιλάφι Με Μύδια

27 Φεβ, 2019 | ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΥΛΙΚΑ

1 ½ φλιτζάνι ωμό ρύζι

200γρ μύδια κατεψυγμένα ή κονσέρβας

2 ½ φλιτζάνια ζεστό νερό

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

150γρ ξερό κρεμμύδι

2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο

300γρ φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες

2 κοτσάνια άνηθο

1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοκκινίζουμε ελαφρά στο λάδι το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το σκόρδο, τον άνηθο ψιλοκομμένο και το ρύζι. Προσθέτουμε το ζεστό νερό, το αλάτι, τη ντομάτα και το πιπέρι. Βράζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το μύδια ανακατεύοντας ελαφρά. Συνεχίσουμε το βράσιμο για 3-4 λεπτά ακόμα. Ο χρόνος βρασίματος του ρυζιού εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας.

 

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (μερίδα)  
Ενέργεια (Kcal) 473
Υδατάνθρακες (γρ) 75
Πρωτεΐνες (γρ) 17
Λίπη (γρ) 11,6
   

denikarou.gr

Mama Ponao

Mama Ponao

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρχειοθήκη